13.6 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 20:05
Αγροτικά Νέα

Αγρότες: Μονιμοποιείται η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος

Η πολυαναμενόμενη μονιμοποίηση του έκτακτου μέτρου της απαλλαγής των αγροτών από το τέλος επιτηδεύματος γίνεται και επίσημα πράξη καθώς συμπεριλαμβάνεται στις πρόσθετες διατάξεις του νέου νομοσχεδίου που παρουσίασε το Υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη (21.3.2024), μαζί με τις αλλαγές στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και την Golden Visa.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, με το νομοσχέδιο το οποίο θέτει σε διαβούλευση θεσμοθετείται η μόνιμη απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για αγρότες κανονικού καθεστώτος και αλιείς με σκάφη έως 12 μέτρα.

Το μέτρο αφορά στους αγρότες που έχουν περάσει τα πρώτα πέντε χρόνια από την ημερομηνία ένταξής τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, οι οποίοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, εάν ένας αγρότης είναι ειδικού καθεστώτος και υποχρεωτικά πρέπει να ενταχθεί στο κανονικό καθεστώς για πρώτη φορά, η ημερομηνία μεταβολής θεωρείται ως πρώτη έναρξη. Από την ημερομηνία αυτή και για τα επόμενα πέντε έτη εξαιρείται από την επιβολή τέλους επιτηδεύματος.

Παράλληλα, η απαλλαγή ισχύει και για τους αγρότες κανονικού καθεστώτος – παραγωγούς, ενώ εάν ένας αγρότης έχει συμπληρώσει το 62o έτος της ηλικίας σας, εξαιρείται από την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος.

 

Πηγή: newsit.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρότες: Έρχονται πληρωμές 700 εκατ. ευρώ μέχρι το Πάσχα

Newsroom

ΌΣΔΕ 2024: Με την εγγύηση της Ένωσης Αγρινίου

Newsroom

Αγρότες: Σε λειτουργία η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την επιστροφή ΦΠΑ

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com