18 Απριλίου 2026
Υγεία

ΕΟΔΥ-εμβόλια: Έρευνα- Πόσο προστατεύει το κάθε εμβόλιο

Δείτε τα ποσοστά κρουσμάτων ανά εμβόλιο – Ποιες ηλικίες εμβολιασμένων νοσούν  – «Όσοι έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη 2η δόση ή δύο μήνες από το μονοδοσικό εμβόλιο πρέπει να κάνουν την 3η δόση» η έκκληση του προέδρου του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη
Καμπανάκι για τον άμεσο εμβολιασμό με την 3η ενισχυτική δόση σήμανε η ηγεσία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάζει αυτή την ώρα η ηγεσία του ΕΟΔΥ, η πλειοψηφία των κρουσμάτων σε εμβολιασμένους σε ποσοστό περίπου 70%, αφορά τις ηλικιακές ομάδες 18-59 ετών.
Κάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη «τα δεδομένα αυτά υποδεικνύουν την σημασία της άμεσης ενίσχυσης της ανοσοποίησης με αναμνηστική, 3η δόση, σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες προκειμένου να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των κρουσμάτων.

«Όσοι έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη 2η δόση ή δύο μήνες από το μονοδοσικό εμβόλιο πρέπει να κάνουν την 3η δόση» επισήμανε ο κ. Ζαούτης.

p1

Ποσοστά κρουσμάτων ανά εμβόλιο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο πίνακας που έδωσε στη δημοσιότητα η ηγεσία του ΕΟΔΥ για τα ποσοστά των κρουσμάτων με Covid σε εμβολιασμένους αναλόγως με ποιο εμβόλιο είχαν ανοσοποιηθεί κατά της Covid.

 

p2

Συγκεκριμένα την 14η Νοεμβρίου ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει συνολικά 3.869 κρούσματα, ανάμεσα τους και εμβολιασμένοι πολίτες από τους οποίους προκύπτουν τα εξής δεδομένα:

Στην ηλικιακή ομάδα 18-39

To 30% των πολιτών που νόσησαν είχαν κάνει το εμβόλιο της Pfizer. Κάτω από το 20% ήταν τα εμβολιασμένα κρούσματα με το εμβόλιο της Astrazeneca. Λιγότεροι από το 30% με το εμβόλιο της Moderna και στη συντριπτική τους πλειοψηφία κοντά στο 70% των εμβολιασμένων που νόησαν είχαν κάνει το μονοδοσικό της JJ. Στο σύνολο των κρουσμάτων οι εμβολιασμένοι που νόσησαν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι κάτω από το 30%.

Στην ηλικιακή ομάδα 40-59

Το 40% είχε κάνει το εμβόλιο της Pfizer. Λίγο πάνω από το 20% ήταν οι εμβολισμένοι που νόσησαν και είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca. Το 50% ήταν εμβολισμένοι με Moderna και  ανάμεσα στο 20% με 30% με το μονοδοσικό της JJ.  Συνολικά οι εμβολιασμένοι σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία είναι κοντά στο 40.

 

 

protothema.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Σώσε μια Ζωή – Γίνε η Ελπίδα: Δράση Εθελοντικής Δωρεάς Μυελού στο Αγρίνιο

Newsroom

Σπάνιες Παθήσεις: Ανάγκες, Προκλήσεις και Υποσχέσεις στον 21ο Αιώνα – Του Βασιλείου Π. Κωστάρα

Newsroom

10 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Ιατρών και των Επαγγελματιών Υγείας

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com