34.1 C
Θέρμον
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 19:55
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Συνεδρίασε η Επιτροπή Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμου

Το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 και ώρα 11:00 συνεδρίασε η Επιτροπή Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Θέρμου, με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη, ως εξής:

α) «Παρουσίαση του Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης για τον Δήμο Θέρμου, που εκπονήθηκε από τη MedINA στο πλαίσιο σχετικής ανάθεσης από τον Δήμο Θέρμου, και κατάθεση απόψεων επί των συμπερασμάτων αυτής».

β) «Προσδιορισμός των στόχων της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης Δήμου Θέρμου και του πλαισίου λειτουργίας της».

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω Επιτροπή του άρθρου 70 του ν. 3852/2010, που συστάθηκε με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ενδεκαμελής και ο ρόλος της είναι γνωμοδοτικός αναφορικά με την ανάπτυξη, μέσω αναζήτησης ιδεών, λύσεων, χρηματοδοτικών προγραμμάτων και εξειδικευμένων ατόμων και φορέων, για εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την πληθυσμιακή και οικονομική ενδυνάμωση της περιοχής και για εφαρμογή μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων αναπτυξιακών προγραμμάτων και παράλληλα με προπαρασκευαστικό ρόλο για εφαρμογή προγραμμάτων εκπαίδευσης και ενημέρωσης των πολιτών, στο πλαίσιο ενός στρατηγικού στόχου ανάπτυξης.

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Κωνσταντάρας Σπυρίδων, με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Επιτροπής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου κ. Κωστακόπουλος Νικόλαος, με την ιδιότητά του ως Αντιπροέδρου της Επιτροπής, ο κ.  Μπεληγιάννης Γρηγόριος, Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών – Κτιριακές Εγκαταστάσεις Αγρινίου, ο κ. Κάππας  Ξενοφών, Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», ο κ. Κατσαρός Αλέξιος, Υπεύθυνος Ανάπτυξης Προγραμμάτων και Συνεργασιών του Μεσογειακού Ινστιτούτου για τη φύση και τον άνθρωπο «MedINA», ο κ. Κυριακίδης Νικόλαος, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Ερευνητής / Σύμβουλος Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων, ο κ. Σαγώνας Κ. Γεώργιος, με την ιδιότητα του πολίτη με την οποία συμμετέχει στην Επιτροπή, η Υφαντή Ι. Σοφία, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημιουργίας Έρευνας Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου [Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.], ο κ. Ντρέλλιας Παν. Θεόδωρος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού – Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Θέρμου «Κοσμάς ο Αιτωλός» και ο κ. Ντρέλλιας Ι. Γεώργιος, Πρόεδρος της Λέσχης Μεικτού Αθλητισμού Θέρμου [ΛΕ.Μ.Α.Θ.], ενώ, τέλος, απουσίαζε από την εν λόγω συνεδρίαση ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.).

Κατά τη συνεδρίαση διεξήχθη διεξοδική συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, από την οποία προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με τον ρόλο της επιτροπής σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για την περιοχή και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί εκ νέου συνεδρίαση με κύριο αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την εξέταση ιδεών που θα μπορούσαν δυνητικά να συμπεριληφθούν στην πρόταση του Δήμου Θέρμου που θα υποβληθεί προς ένταξη στην Οργανωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) «Διαδρομής Φύσης και Πολιτισμού της Αιτωλοακαρνανίας» στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (Δήμων Αγρινίου, Ι.Π. Μεσολογγίου, Ναυπακτίας και Θέρμου, που προκηρύχθηκε πρόσφατα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο εξέλιξης του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» 2021-2027.

Θέρμο, 03-07-2023

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Θέρμο: Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 28/06/2024

Newsroom

Αγρίνιο: Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της οδού Ναυπάκτου

Newsroom

Δήμος Αγρινίου: Δράση Streetwork για την αντιμετώπιση Καύσωνα από τις Δομές Αστέγων

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com