24.6 C
Θέρμον
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024, 19:02
Τοπικά νέα

Στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι ο Λευτέρης Αυγενάκης

Το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι επισκέπτεται ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Λευτέρης Αυγεννάκης συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Στρατάκο.

Την Τετάρτη το απόγευμα συναντήθηκε με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών φορέων του δήμου Αιτωλοακαρνανίας και με μέλη του επιμελητηρίου του Νομού. Το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

“Ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ ο οποίος βρίσκεται σε διαβούλευση θα βάλει τον ασφαλιστικό οργανισμό σε μία νέα εποχή”, ανέφερε ο υπουργός. “Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διαβούλευσης και η όποιες προτάσεις και σχόλια κατατεθούν θα ενσωματωθούν και το σχέδιο θα πάει στο υπουργικό συμβούλιο ενώ στη συνέχεια η διαβούλευση θα συνεχιστεί, πριν έλθει ως νομοσχέδιο στη Βουλή”. Υπογράμμισε, ότι στο νέο κανονισμό περιλαμβάνονται εκτός των άλλων καλλιέργειες, θερμοκήπια, ανθοκομία, η αλιεία, η ιχθυοκαλλιέργεια, τα χοιροτροφεία και άλλοι τομείς παραγωγής που μέχρι σήμερα δεν καλύπτονται.

Ακολούθως, ο κύριος Αυγενάκης αναφέρθηκε στην επικείμενη δημιουργία αγροτικών τμημάτων στα επιμελητήρια. “Στόχος, μέχρι τέλος του χρόνου είναι να έχουμε αγροτικά τμήματα και στα 59 επιμελητήρια της χώρας είπε. Χτίζουμε παράλληλα, το μητρώο κατ’ επάγγελμα αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Ένα πήρες μητρώο με δεδομένα που πρέπει να γνωρίζει η Περιφέρεια και το υπουργείο. Παράλληλα, θα τεθεί σε ισχύει σύντομα η λειτουργία του αγροτικού 112 με στόχο την περαιτέρω προστασία των παραγωγών από την κλιματική κρίση. Για τα αιτήματα των αγροτών που οδήγησαν τις πρόσφατες κινητοποίησης ο κύριος Αυγεννάκης είπε, πως “η επιστροφή του φόρου για το πετρέλαιο ,η μείωση του κόστους παραγωγής, το αγροτικό ρεύμα η έλεγχοι για τις παράνομες ελληνοποίησης η αλλαγή στην κοινή αγροτική πολιτική είναι ζητήματα για τα οποία το υπουργείο προχώρησε σε ενέργειες που έχουν φέρει αποτελέσματα“. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της άρδευσης τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: η πρόθεσή μας είναι ξεκάθαρη δεν εννοείται να υπάρχει νερό και να μην είναι αξιοποιήσιμο για τους αγρότες μας. Είναι σε εξέλιξη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και κατ’ επέκταση με το Δήμο Αγρινίου το θέμα των αρδευτικών δικτύων μέσα από τα προγράμματα που ως υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης διαθέτουμε. Όπως έκανε γνωστό στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο υπουργός προτίθεται να επισκεφθεί ξανά την Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα την περιοχή της Ναυπάκτου.

 

Πηγή:ΕΡΤ

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Δήμος Αγρινίου: Εκσυγχρονισμός οικιακού εξοπλισμού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και του ΚΔΑΠμεΑ

Newsroom

Κ. Πιστιόλας: …και τα αδέσποτα έχουν ψυχή

Newsroom

ΛΕΜΑΘ: Βίντεο από το μοναδικό 4×4 Show στο Θέρμο!

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com