20.7 C
Θέρμον
Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2025, 4:18
Τοπικά νέα

Ποδηλατικός γύρος στα Μουσεία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου διοργανώνει την Κυριακή, 18 Μαΐου 2025, Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων, τον Ποδηλατικό γύρο των Μουσείων Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στο πλαίσιο της Επετείου του εορτασμού των Διακοσίων Ετών της Εξόδου του Μεσολογγίου το 2026.

 

Πρόκειται για μη αγωνιστικό αγώνα 35 χιλιομέτρων, ο οποίος περιλαμβάνει τη διαδρομή:

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου (Αφετηρία) – Μουσείο Βάσως Κατράκη (Αιτωλικό) – [Μουσείο Λόρδου Βύρωνα] – Μουσείο Άλατος (Τουρλίδα) – [Μουσείο Τρικούπη] – Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης Μεσολογγίου (Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου – Τερματισμός).

 

Σκοπός αυτής της αθλητικής πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη των Μουσείων του Δήμου μας και η σύνδεση τους με το ποδήλατο, αφού το Μεσολόγγι θεωρείται, ένεκα της μορφολογίας του εδάφους του, και «Πόλη του Ποδηλάτου».

 

Επισημαίνεται πως πρόκειται για δοκιμαστική διεξαγωγή αγώνα με στόχο τη διερεύνηση της ποδηλατικής διαδρομής εντός του αστικού ιστού και την επισήμανση αντικειμενικών δυσκολιών, ώστε ο αγώνας να επαναληφθεί και να διεξαχθεί με τον βέλτιστο τρόπο ξανά εντός του 2026.

Ώρα έναρξης: 10:00

Αφετηρία: Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αγώνας Δεξιοτεχνίας από τη ΦΙΛ.Μ.Α.Α. Αγρινίου το Σάββατο 21 Ιουνίου

Newsroom

Εντείνονται τα περιοριστικά μέτρα λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Newsroom

Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Νεκρός 48χρονος αστυνομικός

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com