Το κοσμάρι είναι ένα παραδοσιακό γαλακτοκομικό προϊόν, που έφτιαχναν οι παλιοί και φτιάχνουν ακόμα οι λίγοι κτηνοτρόφοι.
Στην όψη και την υφή θυμίζει λιωμένο κασέρι, ενώ η γεύση του είναι πεντανόστιμη και τρώγεται ζεστό!
Εδώ, η Λύμπω Τσαρούχη από το Αχλαδόκαστρο της Ορεινής Ναυπακτίας, στα 94 της χρόνια θυμάται τον τρόπο με τον οποίο το έφτιαχναν παλιά και το ξαναφτιαχτεί, εξηγώντας μας τον τρόπο, για να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι αυτήν την νόστιμη λιχουδιά!