9 C
Θέρμον
28 Απριλίου 2026
Τοπικά νέα

Μεσολόγγι: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 7ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης «Η Έξοδος – Πριν και Μετά»

Με σημαντική συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο φετινός, 7ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης, ο οποίος έλαβε χώρα στον φιλόξενο χώρο του Ξενοκράτειου Αρχαιολογικού Μουσείου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου χθες Παρασκευή, 4 Απριλίου 2025.

Η φετινή διοργάνωση, από τον Σύλλογο Φίλων Βαλβείου Βιβλιοθήκης, είχε τίτλο «Η Έξοδος: Πριν και Μετά» και εντάχθηκε στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου 2025, ενώ πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Την εκδήλωση άνοιξε η δημοσιογράφος και κριτικός Λαμπρινή Κουζέλη, διοργανώτρια των Μαραθωνίων Ανάγνωσης, ενώ στη συνέχεια η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμοβυλίου Μαρία Παπαδημητρίου, η οποία εκπροσωπούσε τον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ανέγνωσε η ίδια απόσπασμα από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Διονύσιου Σολωμού.

Η φετινή θεματολογία περιλάμβανε αναγνωστικές ενότητες όπως «Missolunghi ist gefallen!», «Από το Φανάρι στο Μεσολόγγι», «Μπαρούτι, μελάνι κι αλάτι», «Τα πασουμάκια του λόρδου κι ο βουλευτής Μεσολογγίου» και άλλες, ενώ μέσω των κειμένων που αναγνώστηκαν, το κοινό είχε την ευκαιρία να αναστοχαστεί και να τιμήσει δια του λόγου την ιστορική αλλά και συμβολική διάσταση της Εξόδου του Μεσολογγίου.

Η προσεκτική επιλογή των αποσπασμάτων, αποτέλεσε αφορμή για να επανεξεταστεί υπό ένα νέο πρίσμα η σχέση του φιλαναγνωστικού κοινού με την Ιστορία, αφού συνέβαλε στο να φωτιστούν άγνωστες πτυχές του παρελθόντος, συνδέοντας το σήμερα με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα 199 χρόνια πριν.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Τραγωδία στο Αγρίνιο: 74χρονος νεκρός μετά από πτώση σε οικοδομή

Newsroom

Αύριο στο ίδιο πάνελ Κωνσταντάρας – Μητσοτάκης: Στο προσκήνιο οι ορεινοί δήμοι και ο Δήμος Θέρμου

Newsroom

Αγρίνιο: Θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο 50χρονου άνδρα στο σπίτι του

Newsroom
Φόρτωση....