25.2 C
Θέρμον
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024, 3:28
Τοπικά νέα

Λαϊκή Συσπείρωση Θέρμου: Μερικές σκέψεις στην παρέμβαση του Δημάρχου για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Θέρμου.

Αναφέρει:

Συμπολίτισσες και συμπολίτες, κατ αρχάς η αποστροφή του Δημάρχου για καμιά αντιπολίτευση στα 10 χρόνια, εκτός από ανέντιμη είναι και άκομψη.

Προσπαθήσαμε σαν Λαϊκή Συσπείρωση να αναδείξουμε τα προβλήματα, συνδέοντας τα με την γενικότερη πολιτική που τα δημιουργεί ή τα συντηρεί.

Αναφέρθηκε στην προηγούμενη αξιωματική αντιπολίτευση, όπως και στην σημερινή, εκθειάζοντας με κοσμητικά επίθετα, τους επικεφαλής και φέρνοντας τους σε αντιπαράθεση με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους.

Όμως “ξεχνάει “ότι βαδίζουν στις ίδιες ράγες ,που και αυτοί δεν μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση, αλλά και η αντιπαράθεση του Δημάρχου να είναι σε προσωπικές, δευτερευουσες αντεγκλήσεις.

Δεν ψήφισε η αντιπολίτευση και η τωρινή και η προηγούμενη τεχνικά προγράμματα και προυπολογισμους? Πόσο μεγαλύτερη σύμπνοια απ αυτή, υπάρχει?

Αναφέρθηκε σε δύο οικονομικά στοιχεία ,που έχουν τη σημασία τους.

Στη ΣΑΤΑ και στις ΚΑΠ

Και εξηγούμαστε.

Η ΣΑΤΑ( Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοικησης) είναι είπε τα χρήματα που παίρνει κατά κεφαλήν ο λαός του Θερμου.

Αυτά για φέτος είπε, είναι 180000€ που αν διαιρεθουν, με τον πληθυσμό του Θερμου είναι περίπου 30€ανά έτος. Όσο το ΦΠΑ από τον λογαριασμό ρεύματος μιας τετραμελής οικογένειας για περίπου ένα μήνα.

ΚΑΠ( Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) Οι ΚΑΠ προέρχονται από τις εξής πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.
Α. Από το φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, που όπως γνωρίζουμε το 95% ,το πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά.
Β.Απο το Φ.Π.Α
Γ.Τον Ε.ΝΦ.Ι.Α
Δηλαδή από την τσέπη μας!!!!

Αναφέρθηκε στο ακομμάτιστο που πρέπει να διέπει το δημοτικό συμβούλιο. Ποιος?
Ο προηγούμενος υποψήφιος της Ν.Δ?
Ο άνθρωπος που μετά τις ευρωεκλογές λυπήθηκε για το αποτέλεσμα της συρρίκνωσης της Ν.Δ και πρότεινε και λύσεις αναχαίτισης της καθοδικης πορείας της.
Μας θυμίζει τον “ακομματιστο” δήμαρχο Αθηναίων κ. Δούκα που θέλει να ηγηθεί σαν αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ.!!!!!!!

Ο κ.Δημαρχος, όπως και όλοι οι δήμαρχοι ( πλην των δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης) ασκεί και προωθεί την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική στην τοπική διοίκηση.

Απόδειξη γι αυτό είναι η απόλυτη ταύτιση με το κυβερνητικό αφήγημα περί επιτάχυνσης των μέτρων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και της Πράσινης Μετάβασης ,καθώς και η επίκληση της ατομικής ευθύνης, πράγματα για τα οποία, καμία διαφωνία δεν έχει και η αντιπολίτευση.
Οπότε τι κάνουμε τότε???
Αρχίζουμε τις αναρτήσεις στα Μ.Κ.Δ ,προσωπικές κόντρες, φραστικες διαμάχες, κάποιες φορές και χυδαιολογιες και όλα καλά!!!
Ο Δήμαρχος ανακοινώνει έργα, η αντιπολίτευση “αντιδρά ” και η ζωή της Λαϊκής πλειοψηφίας πάει από το κακό στο χειρότερο.
Πώς το είπε ο κ.Δημαρχος στην ομιλία του για τα σφαγεία?
Αφού μειώνεται ο πληθυσμός των κτηνοτρόφων δεν θα είναι ωφέλιμα, δεν θα έχουν κέρδος.
Δεν είπε όμως, γιατί μειώνεται ο αριθμός των κτηνοτρόφων? Ποιος ευθύνεται? Η Κ.Α.Π της Ε.Ε που η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά δεν έχει ευθύνη?

Τα ” μπουγιουρντι ” από την ΔΟΥ που έρχονται στους επαγγελματίες και εμπόρους και θα ενταθουν στο επόμενο διάστημα, δεν είναι προαπαιτουμενο του Ταμείου Ανάκαμψης?

Το ότι ο δήμαρχος “βγάζει ” χρήματα για τα κτιριακά του Κέντρου Υγείας, αλλά χωρίς προσωπικό, δεν είναι προαπαιτουμενο του Ταμείου Ανάκαμψης??

Το αν “περάσει ” στην πράξη η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και κλείσουν τα σχολεία στο Θερμο, δεν είναι προαπαιτουμενο του Ταμείου Ανάκαμψης??

Το ότι το ηλεκτρικό ρεύμα ανεβαίνει και φυσικά οι φόροι μαζί του,δεν είναι συνέπεια της “πράσινης μετάβασης “??

Εμείς για να εξηγούμαστε, δεν αφοριζουμε κανένα χρηματοδοτικο εργαλείο, άλλωστε δικά μας λεφτά είναι, όμως πάει πολύ να εκθειαζεις το πρόβλημα και να το προτείνεις σαν λύση!!!!

Αναρωτήθηκε ο κ. Δήμαρχος, δεν είναι πολλά αυτά που κάνουμε?
Φυσικά πολλά, από το τίποτα!!
Λίγα όμως για τις ανάγκες!!

Διαβάζοντας την άποψη μας ,θα μπορούσε να ισχυριστεί, όπως έκανε και με την αντιπολίτευση, ότι ναι, αλλά ο λαός του Θερμου μας έδωσε 56%,ενώ εσείς δεν μπήκατε ούτε στο συμβούλιο.

Φαίνεται λογικό επιχείρημα, όμως αν ενσκήψει στο πώς γίνονται οι τοπικές εκλογές, τι χαρακτηριστικά έχουν σε έναν τόπο σαν το Θερμο ,που το προηγούμενο διάστημα δεν αναπτύχθηκαν αγώνες (και με δική μας ευθύνη) και προσθέσει και τον εκλογικό νόμο, τότε θα αποδειχθεί, γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση συγκέντρωσε αυτό το ποσοστό.

Όπου αναπτύχθηκαν αγώνες σε όλη την Ελλάδα υπήρξαν και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Για μερικές ψήφους στην Αθήνα ή Λαϊκή Συσπείρωση δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο.

Είμαστε όμως εδώ, πιστεύουμε ακράδαντα στη δύναμη του λαού μας και επειδή ο λαός μας δεν έχει πει την τελευταία του λέξη, σε κάθε μελλοντική χαραμάδα αντίστασης, θα παρεμβαίνουμε για να την κάνουμε, πέρασμα για να ζήσει η πλειοψηφία του λαού μας καλύτερες μέρες!!!!

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Το χρονικό της γυναικοκτονίας στην Αμφιλοχία

Newsroom

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: «Άμα δεν έρθεις, θα σκοτώσω το κορίτσι» – Ο 42χρονος απειλούσε την 37χρονη και της έκοψε τα φρένα στο μηχανάκι

Newsroom

Μεσολόγγι: Συναγερμός στο Λιμεναρχείο για εξαφάνιση λουόμενου στην Τουρλίδα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com