Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 13:23
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Θέρμο: Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση παρουσιάστηκε το βιβλίο του Χαράλαμπου Καραπάνου

Παρουσιάστηκε σήμερα , Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 στις 08:30 μ.μ. στην  Πλατεία Νικολίτσα, το βιβλίο του κ.  Χαράλαμπου Καραπάνου, Δικηγόρου ΜΑ, Υποψήφιου Διδάκτωρος Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τίτλο: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σύγχρονο ταραχώδη κόσμο».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Θεόκλητος Ράπτης και ο Δήμαρχος Θερμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και λόγω της επιστημονικής του κατάρτισης αλλά και των ευρύτερων προσπαθειών του, σε θέματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ένα θέμα που όπως ο ίδιος ο συγγραφέας τονίζει αφορά σε δυο βασικούς πυλώνες της ζωής σε ένα κόσμο που βάλλεται από πολλά προβλήματα, τον πυλώνα που είναι κατάκτηση της νεωτερικότητας και του ευρωπαϊκού πολιτικού και νομικού πολιτισμού, εκείνο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την Ορθόδοξη Εκκλησία που είναι η αλήθεια στον αγώνα της σωτηριολογικής προοπτικής, χωρίς να σημαίνει ότι δεν δείχνει ενδιαφέρον και δεν αφουγκράζεται τα παρόντα προβλήματα και τον παρόντα προβληματισμό του σύγχρονου τραυματισμένου ανθρώπου.

Βασικό και επίκαιρο δικαίωμα που πρέπει να ενεργοποιεί την κοινωνία των πολιτών, το δικαίωμα στο φυσικό περιβάλλον με το οποίο ο άνθρωπος συνυπάρχει. Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά του συγγραφέα στο Θέρμο για το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το Θέρμο έχει μια ιστορική διαδρομή που συνδέει την Δημοκρατία με την Εκκλησία και την πίστη στο βάθος των αιώνων, από την Αιτωλική Συμπολιτεία στον σύγχρονο ουμανιστή τον πατροΚοσμά τον Αιτωλό» .

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο π. Δρ. Χριστόφορο Χρόνης εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου και Διδάσκων Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Θεολογίας, γνωστός για την ποιμαντική προσφορά και το έργο του στην ευρύτερη κοινωνία και η κ. Δρ. Μαριζέτα Αντωνοπούλου, Διδάσκουσα Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Κοινωνιολογίας, γνωστή για τους αγώνες και τις πολιτικές της τοποθετήσεις σε θέματα που αφορούν στις κοινωνικές πολιτικές. Αμφότεροι τοποθετήθηκαν με τρόπο που κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού και εύστοχα παρουσίασαν τις σκέψεις του συγγραφέα.

Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε με μεγάλη επιτυχία και στοχευμένες παρεμβάσεις, η συμπολίτισσά μας φαρμακοποιός κα Σοφία Μπιτχαβά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  η εκπρόσωπος του παγκοσμίου συμβουλίου εκκλησιών κα Ξανθή Μόρφη, Αντιδήμαρχοι του Δήμου, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου κ. Πέτρος Δούκας, εκπρόσωποι φορέων  και σύνολο πολιτών.

 

   

  

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Θέρμο: Νέος σύγχρονος εξοπλισμός στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο (ΦΩΤΟ)

Newsroom

Καρέλι: Σφραγίστηκε η συρματογέφυρα – Κρίθηκε ακατάλληλη για διέλευση

Newsroom

Αιτωλοακαρνανία: Το αστυνομικό δελτίο της ημέρας (10/07/2024)

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com