27.3 C
Θέρμον
Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 15:50
Τοπικά νέα

Δήλωση Κώστα Πιστιόλα για τα αήθη τεχνάσματα της Δημοτικής Αρχής

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Αγρινίου κ. Κώστας Πιστιόλας, προέβη στην εξής δήλωση:

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς και αήθους επίθεσης της Δημοτικής Αρχής.

Πιο συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή στην προσπάθειά της να με πλήξει, δεν διστάζει να μεθοδεύει – κατασκευάζει σκάνδαλα και να δυσφημεί ακόμη και μια επιχείρηση, που, κατά κοινή ομολογία, αποτελεί «κόσμημα» για την πόλη, φημίζεται δε για την υποδειγματική της λειτουργία.

Είναι δε τόσο μεγάλο το μένος και η επιθετικότητά της που, προκειμένου να επιτύχει το στόχο της, ήτοι την διαπόμπευσή μου, δεν διστάζει να βάλλει κατά της οικογένειάς μου, καθώς είναι γνωστός σε όλους ο οικογενειακός χαρακτήρας της επιχείρησής.

Ειδικότερα, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Γρίβας στη συνεδρίαση της 29ης Απριλίου 2024, κατήγγειλε μια δήθεν παρεμπόδιση δειγματοληψίας νερού στην εν λόγω επιχείρηση. Μάλιστα, παρουσίασε και ένα υπηρεσιακό σημείωμα της ΔΕΥΑ Αγρινίου στο οποίο αναγράφονταν πως σε διενεργηθέντα έλεγχο στην επιχείρηση στις 22-4-2024 οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑ δεν ολοκλήρωσαν τη δειγματοληψία, καθότι οι υπάλληλοι της επιχείρησής έχυσαν τα δείγματα κατόπιν εντολών μου.

Η αλήθεια όμως είναι η εξής: Στις 22-4-2024 εμφανίστηκαν στην επιχείρηση δυο άτομα, τα οποία δήλωσαν ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΥΑ Αγρινίου και ζήτησαν από τους υπαλλήλους να λάβουν δείγμα νερού με την αιτιολογία ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες πως το νερό σε όλη την γειτονιά μυρίζει άσχημα. Παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκαν από τους υπαλλήλους της επιχείρησης πως το νερό δεν μυρίζει άσχημα, αυτοί εισήλθαν στους εσωτερικούς χώρους και βγάζοντας ένα μικρό μπουκάλι νερό (που επάνω του είχε την ετικέτα γνωστής εταιρείας εμφιαλώσεων) έλαβαν δείγμα από τη βρύση. Εν συνεχεία, μόλις τους ζητήθηκε να βεβαιώσουν εγγράφως ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΥΑ, αλλά και να επιδείξουν την εντολή ελέγχου που είχαν προς την επιχείρησή, αυτοί αρνήθηκαν.

Αφού λοιπόν δεν είχε τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία και προς αποφυγή είτε εξ αμελείας είτε εκ δόλου εσφαλμένων αποτελεσμάτων ζητήθηκε από αυτούς να πετάξουν το δείγμα νερού που έλαβαν.

Οι υπάλληλοι δηλαδή της ΔΕΥΑ εμφανίστηκαν ξαφνικά στην επιχείρηση, α) δίχως να φέρουν μαζί τους νόμιμα έγγραφα ταυτοποίησης και πιστοποίησης, β) χωρίς το νόμιμο εξοπλισμό, γ) χωρίς να απολυμάνουν τη βρύση και τη φιάλη συλλογής δ) χωρίς ειδικά αποστειρωμένες φιάλες συλλογής δείγματος και γενικά χωρίς να ακολουθήσουν τη νόμιμη διαδικασία και είχαν την απαίτηση να λάβουν δείγμα νερού από την βρύση μέσα σε ένα μικρό μπουκαλάκι κοινής χρήσεως που μάλιστα επάνω του είχε την ετικέτα γνωστής εταιρείας εμφιαλώσεων. Μάλιστα, σε ερώτηση των υπαλλήλων, αλλά και εμού προσωπικά, «γιατί δεν ακολουθείτε τη νόμιμη διαδικασία;», απάντησαν πως «σιγά, στα καφενεία έτσι παίρνουμε νερό, έτσι πήραμε και πιο κάτω”.

Εν έτη 2024, η συλλογή δείγματος νερού στην πόλη του Αγρινίου διενεργείται με πρακτικές και νοοτροπίες «καφενειακού» επιπέδου.

Έτσι συνέβησαν τα γεγονότα και όχι όπως αναληθώς διαδόθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ουδέποτε έχυσαν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου το δείγμα νερού, όπως ψευδώς αναφέρθηκε. Ουδείς αρνήθηκε να δώσει δείγμα και προφανώς ουδέποτε θα αρνηθεί, όταν αυτό μας ζητηθεί με το νόμιμο και ορθό τρόπο. Εννοείται πως η επιχείρηση είναι πάντα στη διάθεση της ΔΕΥΑ Αγρινίου προκειμένου η τελευταία, μέσω των υπαλλήλων της, να συλλέξει δείγμα νερού από την επιχείρηση, εφόσον όμως ακολουθηθεί η ορθή και νόμιμη διαδικασία.

Γίνεται ξεκάθαρο λοιπόν πως όλα τα ανωτέρω γεγονότα συνέβησαν προκειμένου να πληγεί η προσωπικότητά μου. Η μεθοδευμένη προσπάθεια σπίλωσης, αλλά και κατασκευής δήθεν σκανδάλου αποδεικνύεται περίτρανα από τα εξής: α) Ουδέποτε στην δωδεκαετή λειτουργία της επιχείρησής εμφανίστηκε κάποιος υπάλληλος της ΔΕΥΑ Αγρινίου για δειγματοληψία, β) ουδέποτε υπήρξε κάποια καταγγελία σχετικά με το νερό της επιχείρησής, γ) η δήθεν παρεμπόδιση της δειγματοληψίας εκ μέρους μου πραγματοποιήθηκε μετά τις καταγγελίες μου αφενός για τα πραγματικά σκάνδαλα στη ΔΕΥΑ Αγρινίου (υποκλοπή, υδροκλοπή) και αφετέρου για τις υπέρογκες και παράνομες αυξήσεις στα τιμολόγια, δ) η δήθεν  παρεμπόδιση της δειγματοληψίας πραγματοποιήθηκε την 22-4-2024, ήτοι μερικές ημέρες πριν τη συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να μην δοθεί η απαραίτητη δημοσιότητα στα πραγματικά προβλήματα που θα έθεταν οι Δημοτικού Σύμβουλοι, αλλά να ασχολούνται όλοι με το δήθεν σκάνδαλο της παρεμπόδισης της δειγματοληψίας.

Τέλος, καλώ τη Δημοτική Αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσει να επιτίθεται σε επιχειρήσεις της πόλης που εκπροσωπεί.

Δηλώνω, δε, τα εξής: «Είναι φανερό ότι η σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης Δημοτική Αρχή δεν αντέχει την ουσιαστική αντιπολίτευση. Είναι φανερό πως αντί να προσπαθήσει τουλάχιστον να διορθώσει τα λάθη της και να αναθεωρήσει πολιτικές που εντελώς καλόπιστα έχουμε υποδείξει ως άκρως επιζήμιες για το Δήμο και απολύτως αντικοινωνικές, επιχειρεί να σπιλώσει τους “ενοχλητικούς” της αντιπάλους, θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτό θα κερδίσει τις εντυπώσεις, καθώς αυτές μόνο την ενδιαφέρουν. Προσωπικά, δεν μου κάνει εντύπωση. Ήξερα απ’ την αρχή ότι θα δεχθώ επιθέσεις και ανήθικο πόλεμο. Δεν φανταζόμουν ποτέ, όμως, ότι η Δημοτική Αρχή θα ξεπέσει σε τέτοια τεχνάσματα έναντι μιας επιχείρησης που τιμά και διαφημίζει την πόλη. Μια πόλη, στην οποία για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή προσφέρει κακές υπηρεσίες. Σε κάθε περίπτωση, καλώ τη δημοτική πλειοψηφία και τους συνοδοιπόρους της να σεβαστούν το θεσμικό τους ρόλο και κυρίως την αλήθεια. Αν, δε, αυτό τους φαίνεται δύσκολο, ας περιοριστούν σε εμένα και στην παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε ότι συνδέεται με αυτή, αφήνοντας έξω από όλα αυτά την οικογένειά μου και τις άσχετες με την αυτοδιοικητική μου ιδιότητα δραστηριότητες».

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Αγρινίου – Θέρμου

Newsroom

Δήμος Αγρινίου: Υπογραφή σύμβασης για το έργο της «Ανάπλασης οδών Παλαμά, Γεράκη και Πεζόδρομου Βαλαωρίτου»

Newsroom

Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας: Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό και Εναλλακτικό τουρισμό

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com