30.8 C
Θέρμον
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024, 21:22
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Για «πολιτικό νεατερνταλισμό» κάνει λόγο ο Νίκος Κωστακόπουλος

Πολιτικός Νεατερνταλισμός

Όταν μια στιχομυθία σε ανάρτηση σε προσωπικό προφίλ στο facebook εκλαμβάνεται από κάποιους ως αφορμή για καταγγελία στον τύπο, πόσο μάλιστα όταν ο τρόπος που γίνεται αυτό δεν συνάδει με τη δεοντολογία που επιβάλλει ο πολιτικός πολιτισμός, τότε ασφαλώς δίνεται το δικαίωμα σε κάποιον να χαρακτηρίσει την κατάσταση αυτή «πολιτικό νεατερνταλισμό». Και στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, στις 26 Ιουλίου ανάρτησα στο προσωπικό μου προφίλ στο facebook μια εικόνα φυσιολατρικού περιεχομένου, (ανάρτηση από αυτές που κατά κόρον προβαίνω χρόνια τώρα), στην οποία υπήρξαν πολλά σχόλια για διάφορα ζητήματα συναφή ή μη με το αντικείμενο της ανάρτησης και αναγκαστικά έδωσα κάποιες απαντήσεις σε πολλά από αυτά, όπως και στα σχόλια μιας διαδικτυακής φίλης με το διακριτικό «Πεγκυ Δροσινη». Πρόκειται ασφαλώς για διαδικασία απολύτως συνηθισμένη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με έκπληξη, όμως, είδα σήμερα (4/8) μετά από την παρέλευση τόσων ημερών δημοσιευμένη καταγγελία σε τοπικά μέσα ενημέρωσης εναντίον μου σχετικά με το θέμα αυτό, η οποία υπογράφεται από την κ. Παγώνα Δρόσου (Κοινοτική Σύμβουλο Πετροχωρίου).

Επειδή μάλιστα τα γραφόμενα στο εν λόγω δημοσίευμα σχετίζονται με τη στιχομυθία στην εν λόγω ανάρτηση, αλλά είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε να λέγεται η μισή αλήθεια, (και, επειδή σύμφωνα με το απόφθεγμα, «η μισή αλήθεια είναι το χειρότερο ψέμα»), προβαίνω στη συνέχεια σε παράθεση της ανάρτησης καθώς και ολόκληρης της σχετικής στιχομυθίας, για να μπορέσει να κρίνει αντικειμενικά κάθε αναγνώστης.

Απ’ αυτό είναι προφανές ότι η κ. Παγώνα Δρόσου (Κοινοτική Σύμβουλος Πετροχωρίου) είναι το ίδιο άτομο που στο facebook παρουσιάζεται ως «Πεγκυ Δροσινη». Πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι μέσα από το ψευδώνυμο αυτό γίνονται κάθε τόσο διάφορων τύπων καταγγελίες κατά της δημοτικής αρχής, οι οποίες είτε γράφονται από την εν λόγω κυρία είτε κατά πάσα πιθανότητα και από κάποια άλλα άτομα που μετέρχονται των ίδιων αντιπολιτευτικού τύπου μεθόδων και είναι γνωστά στη μικρή τοπική κοινωνία.

Αποτελεί μάλιστα παραδοξότητα πώς δημιουργείται ζήτημα που χρήζει μάλιστα δημοσιότητας το ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έκανα χρήση του ατομικού μου δικαιώματος να διαγράψω από τους διαδικτυακούς μου φίλους στο προσωπικό μου προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ένα άτομο που εμφανίζεται με ψεύτικο προφίλ και με προφανή στόχο την άσκηση αντιπολιτευτικής τακτικής σε σχέση με την ενασχόλησή μου με τα κοινά, πόσο μάλλον όταν κατέστη πλέον πασίγνωστο ότι πίσω από αυτό το ψευδώνυμο κρύβονται και άλλα άτομα με προφανείς αντίστοιχους σκοπούς. Εξάλλου, είναι προφανές ότι το προσωπικό μου προφίλ δεν αποτελεί και όργανο έκφρασης του οργάνου το οποίο εκπροσωπώ στην αυτοδιοίκηση αυτή την περίοδο.

Καταληκτικά, αφού δηλώσω ότι επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματός μου για προστασία από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα, παραθέτω στη συνέχεια την εν λόγω ανάρτηση και τη σχετική στιχομυθία και ζητώ ολόκληρη αυτή η τοποθέτηση να δημοσιευθεί κατ’ αντιπαράθεση με το δημοσίευμα σχετικά με την καταγγελία της κ. Παγώνας Δρόσου.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK ΩΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

Νίκος Σ. Κωστακόπουλος

26 Ιουλίου στις 7:10 μ.μ.

Η παραλία Άμμος στην πανώρια λίμνη, την Τριχωνίδα, στην περιοχή του Φωτμού Πετροχωρίου, επί της παραλίμνιας πεζοπορικής – περιπατητικής διαδρομής Λουτρά Μυρτιάς – Σιταράλωνα!

Η παραλία που παραπέμπει σε θάλασσα μάλλον παρά σε λίμνη και που η εικόνα της εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο αυτές τις καυτές ημέρες του θέρους!!!

Ο σύνδεσμος της ανάρτησης, εδώ: https://www.facebook.com/nikos.kostakopoulos/posts/10218321308494144

ΚΑΙ Ο ΕΠΙΜΑΧΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Πεγκυ Δροσινη

Ξέρετε κύριε Κωστακοπουλε αν μαζεύτηκαν τα σκουπίδια κάτω από το Μοναστηρι;

Νίκος Σ. Κωστακόπουλος

Πεγκυ Δροσινη Έχετε δίκιο, κυρία μου, αναφορικά με το αντικέιμενο της εν λόγω παρατήρησης, μόνο που την κάνετε σε λάθος άτομο και με λάθος τρόπο, προφανώς από πολιτική σκοπιμότητα, αντί να την απευθύνετε εκεί που θα έπρεπε, προφανώς στο εκκλησιαστικό συμβούλιο του χωριού σας, φαντάζομαι, που μετά τη θεία λειτουργία που πραγματοποιήθηκε εκεί θα έπρεπε να έχει λάβει αντίστοιχη μέριμνα, αν εννοείτε αυτό, ή αν πρόκειται για κάτι άλλο, αλλού, πάντως όχι εδώ και με τον ειρωνικό τρόπο που υποδηλώνει το ερώτημά σας.

Πεγκυ Δροσινη

Μακάρι οι φτωχοί του πνεύματι.. φθάνει να παίζεται με τι νοημοσύνη του κόσμου..!!! Οι ψήφοι προστατεύουν τι ΛΕΗΛΑΣΙΑ.. υπάρχουν νόμοι κ κανόνες για τι προστασία του περιβάλλοντος κ όχι πονάει Καφαλι κόβω κεφάλι..!!!!!!

Νίκος Σ. Κωστακόπουλος

Πεγκυ Δροσινη “Μακάρι οι φτωχοί του πνεύματι”;;;; Έκφραση πολιτικού πολιτισμού κι αυτή…. Φράση που εκτοξεύεται κατά πάντων από άτομο – αιρετό της αυτοδιοίκησης το οποίο, προφανώς, θεωρεί πως διαθέτει τέτοια πληθώρα πνεύματος που ως στοιχείο του παρέχει τη δυνατότητα να ειρωνεύεται όλους τους άλλους που τους θεωρεί υποδυέστερους πνευματικά….

Πεγκυ Δροσινη

Κύριε Κωστακοπουλε το ήθος κ η ανατροφή μου δεν μου επιτρεπουν να προσβάλλω άνθρωπο.. αλλά εσείς που βρίσκεται την ειρωνία..το ότι η ψήφος προστατεύει τι ΛΕΗΛΑΣΙΑ αυτό είναι αλήθεια όσο κ αν δεν το παραδέχεστε.. θα επανέλθω γιατί βρίσκουμε σε δρόμο κ θα πάρετε απάντηση… γιατι εσείς με προσβάλλεται με ανορθόδοξο τρόπο…

Νίκος Σ. Κωστακόπουλος

Πεγκυ Δροσινη Συνεχίζετε στο ίδιο μοτίβο. Διαβάστε, σας παρακαλώ, με προσοχή τις απαντήσεις μου στα σχόλιά σας και θα καταλάβετε!!!

Πεγκυ Δροσινη

Κύριε Κωστακόπουλε, για μία ακόμα φορά ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ, ΑΦΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΘΕΣΑ, απαντάτε για κάτι που δεν γνωρίζετε, ρίχνοντας μάλιστα λάσπη και στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο (η μανία σας με τα της εκκλησίας συνεχίζεται, αλλά οι υπεύθυνοι δεν μιλάνε, γιατί;;;;) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ και μου προσάπτετε επί πλέον πολιτική σκοπιμότητα. Εεεε, ΟΧΙ κ. Κωστακόπουλε, ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΠΟΣΕΙΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Κι όχι μόνο αυτό. Εγώ μία ερώτηση έκανα, αν μαζεύτηκαν δηλαδή τα σκουπίδια, γιατί ακριβώς κάτω από το Μοναστήρι, στην άκρη της λίμνης, ήταν εδώ και πολλούς μήνες, μιά αμαξιά σκουπίδια (κρεβάτια, στρώματα, παραθυρόφυλλα, γαλότσες, κι άλλα τέτοια) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΕΤΡΟΧΩΡΙΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ, ΗΡΘΑΝ ΦΕΡΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, αν θελήσετε, μπορείτε να βρείτε τον δράστη. Αυτό λοιπόν το γεγονός των σκουπιδιών αυτών αναφέρθηκε στον Δήμο προ 2-3 εβδομάδων περίπου, κι εγώ με την ευκαιρία της ανάρτησής σας ρώτησα απλά και χωρίς δόλο, μήπως ξέρετε αν μαζεύτηκαν. Εσείς όμως βρήκατε την ευκαιρία να μου επιτεθείτε αναίτια ξανά. Σε κάθε θέμα που σας έχω θέσει, είστε αρνητικός και μου προσάπτεται συνεχείς κατηγορίες. Σας έχω θέσει σειρά προβλημάτων που ούτε κάν τα αναγνωρίζετε, για τα λύματα, για τα σκουπίδια, για τα οικόπεδα, για τα όρια, για τα αποστραγγιστικά, για τη μονάδα ρεύματος στην Παλιόλακα και άλλα πολλά, υπάρχουν καταχωρημένα, στα αρχεία σας, δεν τα αναγνωρίζεται. Έχουμε στείλει ως Κοινοτικό Συμβούλιο σειρά από αποφάσεις που η τύχη τους αγνοείτε. Έχω υποβάλλει προσωπικό αίτημα εδώ και ενάμιση χρόνο κι απάντηση δεν πήρα. Έτσι χειρίζεται τα θέματα η Διοίκηση;

Εγώ έχω εκλεγεί στο Κοινοτικό Συμβούλιο, κι έχω υποχρέωση να ασχολούμαι με όλα αυτά που προανέφερα κι άλλα πολλά και τα στραβά να τα αναφέρω. ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. Εγώ όμως θα κάνω τη δουλειά μου κι εσείς την δική σας, όπως νομίζετε. Πάντως εσείς κυβερνάτε και την ευθύνη εσείς την έχετε. Επειδή δε με ειρωνευτήκατε και για την ορθογραφία της ανάρτησης, λες και δεν ξέρετε ότι το κινητό πολλές λέξεις τις γράφει μόνο του, θα σας πώ ότι και τα δικά σας γραφόμενα έχουν τέτοια λάθη για τα οποία δεν σας κατηγόρησα, π.χ. υποδυέστερους, αντικέιμενο. Επίσης ερμηνεύετε αυθαίρετα τα γραφόμενά μου λέγοντας πως είναι ειρωνία για όλους τους άλλους, αυτή όμως είναι η δική σας και μόνο εκτίμηση. Δεν ειρωνεύομαι κανέναν, προσπαθώ να πω τα πράγματα όπως έχουν, κι επειδή αυτό δεν σας αρέσει με στοχοποιείτε μέσα από το facebook κι αυτό σας ικανοποιεί και το θεωρείτε πολιτικό πολιτισμό. Όμως κ. Κωστακόπουλε μην μιλάτε για πολιτικό πολιτισμό, έχετε πολλές δεκαετίες στην αυτοδιοίκηση και κρίνεστε και για αυτά που κάνατε και για αυτά που δεν κάνατε, αλλά περισσότερο κρίνεστε για την πολιτική σας στάση. Παραθέτω φωτογραφίες της 22/6/2021 για να δούν όλοι πως είχε η κατάσταση τότε (σήμερα δεν ξέρω γιατί δεν ξαναπήγα γι αυτό και ας ρώτησα) και να κρίνουν ποιός λέει αλήθειες και ποιός ψέματα και ποιός διαστρέφει τα φαινόμενα. Αυτά τα σκουπίδια κ. Κωστακόπουλε τα έκαναν οι προσκυνητές; Αυτά τα σκουπίδια δεν μάζεψε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο; Αυτό το φαινόμενο ρώτησα αν εξαλείφθηκε, κι εσείς πέσατε πάνω μου…. Εντυπώσεις πήγατε να δημιουργήσετε με μιά φωτογραφία και πέσατε στην παγίδα. Ας κρίνουν όμως οι αναγνώστες.

Νίκος Σ. Κωστακόπουλος

Πεγκυ Δροσινη Όλα αυτά που αναφέρετε έχουν σχέση με την ανάρτηση αυτή, κυρία μου; Χρησιμοποιείτε προφίλ με ψευδώνυμο, απευθύνεστε με λάθος τρόπο σε λάθος άνθρωπο σε λάθος μέσο και με ανακρίβειες που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, όπως αυτή ότι δήθεν σας ειρωνεύτηκα για ορθογραφικά λάθη, πράγμα που δεν ισχύει, αφού είναι ξεκάθαρο ότι ουδεμία αναφορά γίνεται σ’ αυτό αλλά στο νόημα της φράσης. Διατυπώνετε και απειλή μάλιστα αναφορικά με απόψεις μου που έχω εκφράσει δημόσια και στεντόρεια μέσω του τύπου και διατυπώνετε και έμμεσο κάλεσμα στους αρμοδίους να παρέμβουν (άκουσον άκουσον) για να με συνετίσουν και αναφέρεστε σε δήθεν αντιπαράθεσή μου με την εκκλησία. Μακριά που είστε νυχτωμένη…. Γράφετε πως πήγα να δημιουργήσω εντυπώσεις με μια φωτογραφία, όταν θα έπρεπε να γνωρίζετε πως φωτογραφίες και κείμενα από τη φύση της περιοχής αναρτώ χρόνια τώρα. Έλεος, πλέον. Αυτός είναι ο τρόπος για να θέτετε ζητήματα του Δήμου σε μια ανάρτηση φυσιολατρικού περιεχομένου στο προσωπικό μου προφίλ; Και μετά σας πειράζει που σας κατηγορώ για τον πολιτικό σας πολιτισμό. Πάντως αν τόσο εσείς όσο και οι κειμενογράφοι που χρησιμοποιείτε για τα κάθε είδους κείμενα που υπογράφετε σε διάφορα μέσα έχετε άφθονο διαθέσιμο χρόνο να διαθέτετε, πρέπει να σας πω ότι εγώ δεν έχω τέτοια πολυτέλεια, καθώς πρέπει να διαθέτω τον χρόνο μου σε πιο σημαντικά πράγματα. Μετά από αυτά λοιπόν με κάνετε να χαρακτηρίσω την πολιτική σας συμπεριφορά σε επίπεδο νεάντερνταλ. Λυπάμαι ειλικρινά και θα ήθελα ευγενικά να σας παροτρύνω να αποχωρήσετε από διαδικτυακή μου φίλη, για να μην αναγκαστώ να σας διαγράψω εγώ. Μην νομίσετε πως δεν αντέχω την αντιπαράθεση μαζί σας, καθώς κάτι τέτοια να το πω λαϊκά “τα μασάω”, αλλά πρέπει να σας πω πως δεν έχω καμιά διάθεση να σπαταλώ τον πολύτιμο χρόνο μου απασχολούμενος με τέτοιου είδους ανεκδιήγητες αντιπαραθέσεις, πόσο μάλλον με άτομα που κρύβονται πίσω από ψεύτικα προφίλ. Συνεχίστε το έργο σας με τον τρόπο που εσείς ξέρετε στον τόπο σας και σίγουρα θα λάβετε στην ώρα της την ανταμοιβή που σας αναλογεί για τη δημόσια δράση σας, καθώς οι πολίτες, όσο κι αν τους υποτιμάτε, και γνώση και κρίση διαθέτουν και πληρώνουν ανάλογα. Να είστε σίγουρη γι’ αυτό. Για ό,τι άλλο σχετικό, είμαι έτοιμος να σας αντιμετωπίσω σε οποιαδήποτε δημόσια αντιπαράθεση ενώπιον κοινού.

Πεγκυ Δροσινη

Δεν απαντάτε κ. Κωστακόπουλε στην ουσία του θέματος. Υπάρχουν ακόμα τα σκουπίδια εκεί; Είπατε πως είναι ευθύνη των Πετροχωριτών. Αυτά τα σκουπίδια που σας έδειξα είναι ευθύνη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου; Ζητήστε έστω ένα συγνώμην που τους εκθέσατε. Κι αφού δεν απαντάτε σ΄ αυτά δίνετε άλλη διάσταση στο θέμα συνεχίζοντας να με υποτιμάτε και να με κατηγορείτε για σκοπιμότητες. Για άλλη μία φορά σας λέω πως ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΣ και για το θέμα και για εμένα. Κύριε Κωστακόπουλε υπάρχουν ακόμα σκεπτόμενοι άνθρωποι. Εσείς θεωρείτε πως είναι μοναδικό σας προνόμιο, η μονοπώληση της πληροφόρησης. Όσο όμως πληροφορείτε λάθος κι όσο δεν με διαγράφετε θα εκφράζω τις απόψεις μου.

Νίκος Σ. Κωστακόπουλος

Πεγκυ Δροσινη Πάλι διαστρεβλώνετε αυτά που έγραψα, καθώς δεν κατηγόρησα κανένα εκκλησιαστικό συμβούλιο, αφού έγραψα αν είναι ευθύνη του εν λόγω συμβουλίου, μιας και γράφατε για τον χώρο εκείνο. Τελοσπάντων. Αφού δεν διαγράφεστε μόνη σας, το κάνω εγώ.

 

Κωστακόπουλος Νικόλαος

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Κώστας Πιστιόλας: Αναγκαία όσο ποτέ η δημιουργία πλατφόρμας προβολής της τοπικής επιχειρηματικότητας

Newsroom

Αγρίνιο: Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήμα της οδού Παλαμά

Newsroom

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: 5θήμερο από το Σάββατο 13/07 έως και το Σάββατο 24/08

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com