30.8 C
Θέρμον
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024, 21:18
Τοπικά νέα

Αιτωλοακαρνανία: Για εργασιακό bullying καταγγέλλει τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου – Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Αναφέρει:

Για μία ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες ανάρμοστων συμπεριφορών αιρετών απέναντι σε υπαλλήλους, που προέρχονται από ευτελείς αιτίες. Αυτή την φορά πρωταγωνιστής είναι ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ξεκίνησε να εκτοξεύει απειλές κατά όσων συναδέλφων δεν τον υποστήριξαν – ψήφισαν στις εκλογές και κατά εκείνων που συγγενικά τους πρόσωπα συμμετείχαν στις εκλογές με αντίπαλες παρατάξεις. Στην συνέχεια πέρασε σε δράση με πρώτο θύμα συνάδελφο με συνδικαλιστική δράση, γυναίκα και μητέρα μικρών παιδιών της οποίας συγγενικό πρόσωπο ήταν υποψήφιο στις εκλογές με αντίπαλη παράταξη. Με αποφάσεις του την κατήργησε από αναπληρώτρια προϊσταμένη τμήματος που εδρεύει στην Βόνιτσα στο οποίο ήταν και η μοναδική υπάλληλος με μεγάλο φόρτο εργασίας και στην συνέχεια την μετακίνησε σε αποκεντρωμένο γραφείο στην Κατούνα στο οποίο δεν προβλέπεται η ειδικότητά της και δεν μπορεί να προσφέρει εργασία. Φαίνεται ότι ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας έχει την πολυτέλεια να πληρώνει υπαλλήλους χωρίς αντικείμενο εργασίας.

Βλέποντας ότι στην παλιά της θέση δεν «έβγαινε» η δουλειά της έδωσε και τις προηγούμενες αρμοδιότητές της με παράλληλα καθήκοντα. Δεν της έδωσε όμως πρόγραμμα πότε θα πηγαίνει στην κανονική θέση και πότε στην αναπλήρωση. Έτσι η συνάδελφος πηγαίνει καθημερινά στην Κατούνα όπου
παρά τις επανειλημμένες επίμονες οχλήσεις της προφορικές και γραπτές δεν της έχει δώσει ακόμη ούτε ηλεκτρονικό υπολογιστή ούτε αντικείμενο εργασίας.Είναι ξεκάθαρο ότι η μετακίνηση έγινε για να ταλαιπωρήσει την συνάδελφο.

Επίσης προκειμένου να μεταβεί στην εργασία της η συνάδελφος χρησιμοποιεί το δικό της αυτοκίνητο καθώς δεν υπάρχει σχετική συγκοινωνία. Όταν πριν από λίγες μέρες χάλασε το αυτοκίνητο της συναδέλφου στο δρόμο και καθυστέρησε λίγη ώρα να προσέλθει στην εργασία της ο Δήμαρχος την κάλεσε σε απολογία !!!!!! Αυτό είχε σαν συνέπεια η συνάδελφος να πάθει νευρικό κλονισμό και να μεταφερθεί στο κέντρο υγείας.

Συγχαρητήρια Δήμαρχε για τα κατορθώματά σου !!!!!!!!!!

Από την πρώτη στιγμή η συνάδελφος ζήτησε την ανάκληση της απόφασης προσφεύγοντας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Και ο Σύλλογος ζήτησε από τον Δήμαρχο την ανάκληση της απόφασης καθώς είναι παράνομο να τοποθετείται υπάλληλος σε αποκεντρωμένο γραφείο χωρίς αντικείμενο εργασίας. Ο Δήμαρχος όμως όπως φαίνεται έχει άλλα σχέδια και προτεραιότητες.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

Τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας για το εργασιακό bullying και του ζητάμε να ανακαλέσει τις αποφάσεις που τοποθετούν στο «ψυγείο» την συνάδελφο. Οι συνάδελφοι δεν είναι τεμπέληδες, θέλουν να προσφέρουν εργασία σύμφωνα με τα καθήκοντα για τα οποία προσλήφθηκαν, απέναντι στους δημότες και να πληρώνονται. Τον καθιστούμε επίσης υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί στην υγεία της συναδέλφου και του δηλώνουμε ότι θα μας βρει μπροστά του.

Οι Δήμαρχοι δεν εκλέγονται για να ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους και τους δημότες αλλά για να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στον τόπο τους.

ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Κώστας Πιστιόλας: Αναγκαία όσο ποτέ η δημιουργία πλατφόρμας προβολής της τοπικής επιχειρηματικότητας

Newsroom

Αγρίνιο: Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήμα της οδού Παλαμά

Newsroom

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: 5θήμερο από το Σάββατο 13/07 έως και το Σάββατο 24/08

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com