26.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 21:46
Τοπικά νέα

Αγρίνιο – Παρουσία της Υφυπουργού Μαρίας Κεφάλα η ημερίδα με θέμα: «Ο θεσμός της οικογένειας: Προκλήσεις, Κοινωνική συνοχή και Υποστήριξη»

Παρουσία της Υφυπουργού  Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μ. Κεφάλα πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Ο θεσμός της οικογένειας: Προκλήσεις, Κοινωνική συνοχή και Υποστήριξη».

Η  ημερίδα, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Νίκη Παπαδούλα,  διοργανώθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων  για τον εορτασμό του Αγίου Χριστοφόρου από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου  καλωσόρισε την Υφυπουργό και   τόνισε σχετικά : “Παρακολουθούμε με αμηχανία τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που κατακλύζουν την επικαιρότητα. Ανησυχούμε όλοι στο σπίτι μας για την καθημερινότητα των παιδιών μας.  Και προβληματιζόμαστε για τις προκλήσεις και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες σήμερα. Δυστυχώς,  στο Αγρίνιο δεν αποτελούμε εξαίρεση. Τα περιστατικά είναι καθημερινά άρα είναι αδήριτη ανάγκη να ανταποκριθούμε  στις εκκλήσεις της τοπικής κοινωνίας.  Είναι  και δική μας  ευθύνη  να δυναμώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το κοινωνικό κράτος. Να πιέσουμε  για την ανάληψη δράσεων στην κατεύθυνση της στήριξης της ελληνικής οικογένειας. Η κοινωνική συνοχή οικοδομείται μέσα από στρατηγική και μια σειρά συστηματικών πρωτοβουλιών».

Η κ. Κεφάλα ευχαρίστησε για  την πρόσκληση και αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τα μέτρα στήριξης του Υπουργείου : «Στην Ελλάδα η οικογένεια ήταν, είναι και θα παραμείνει η βάση της κοινωνίας- ο πυρήνας της. Ο σταθερός πυλώνας σε μια εποχή που πολλά αλλάζουν. Λιμάνι ασφαλείας και σιγουριάς. Η οικογένεια κράτησε όρθια την κοινωνία σε πολλαπλές κρίσεις. Και η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να δημιουργήσει το Υπουργείο κοινωνικής συνοχής και οικογένειας δείχνει την πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης να στηρίξει και να ενισχύσει το θεσμό της οικογένειας. Να βοηθήσει έμπρακτα τα νέα ζευγάρια με μέτρα που ήδη υλοποιούνται από την πρώτη θητεία μας:

🔹επίδομα γέννησης αυξημένο από 2400€-3500€

🔹αύξηση επιδόματος παιδιού

🔹επέκταση άδειας μητρότητας

🔹επίδομα μητρότητας σε ελεύθερες επαγγελματίες, αγρότισσες, 🔹άδεια πατρότητας

🔹Αύξηση αφορολόγητου 1000€ για κάθε παιδι

🔹μείωση ΦΠΑ στα βρεφικά είδη

🔹περισσότερα voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό που θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα».

 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις και τις μορφές ποιμαντικής στήριξης ενώ η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου, κ. Μυροφόρα Τουμανίδου αναφέρθηκε στο νομοθετικό πλαίσιο για τη στήριξη της οικογένειας.

 

Στις δράσεις του Δήμου Αγρινίου αναφέρθηκε η Αντιδήμαρχος Γεωργία Μπόκα τονίζοντας ότι η «οικογένεια είναι σημαντική για την ύπαρξη της κοινωνίας καθώς μέσα από αυτή διαμορφώνεται η προσωπικότητα αλλά και οι αξίες των μελών της κοινωνίας  τα οποία με τη σειρά τους θα πρέπει να φανούν αντάξια απέναντι στις  σύγχρονες προκλήσεις».

 

Η Ημερίδα τελούσε  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αμφιλοχία: Εντός χρονοδιαγράμματος τα έργα για το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης ενέργειας στην Ελλάδα

Newsroom

Μεσολόγγι: Την Παρασκευή τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Μνήμες τ’ Αη Συμιού» στο κτίριο Χρυσόγελου

Newsroom

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com