Υλικά:
- 500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- 20 γρ.μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 20 γρ.νωπή μαγιά
- 1 κ.σ.ζάχαρη
- 1 κ.γ.αλάτι
- 400 ml χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι χωρίς γλουτένη, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό στο μείγμα και το ζυμώνουμε μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 45′ μέχρι να φουσκώσει. Δίνουμε σχήμα καρβελιού στη ζύμη, την αλείφουμε με λιωμένη μαργαρίνη και τη χαράζουμε. Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα ταψί φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 50-60 λεπτά.
Καλή Απόλαυση!
Συνταγή- Εκτέλεση: Μάνος Κουφόπουλος
∗φωτο: theloopywhisk.com