Υλικά:
- 230 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα ψιλοκομμένη (½ + ½ σοκολάτα χωριστά)
- 3/4 φλ. τσαγιού (170 γρ.) βούτυρο, λιωμένο
- 1 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
- 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια. Τη χωρίζετε στη μέση (σε 2 ίσα μέρη) και λιώνετε τη μισή σε μπεν μαρί. Αφήνετε ως έχει την άλλη μισή για αργότερα. Αφήστε στην άκρη τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να γίνει χλιαρή. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με σύρμα μέχρι να αναμιχθούν καλά. Προσθέτετε και τα αυγά, ένα τη φορά, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται πλήρως. Τέλος ρίχνετε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ περίπου ή μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε στο μείγμα τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύετε να ενσωματωθεί και στη συνέχεια κοσκινίζεται πάνω από το μείγμα το αλεύρι, το μπέικιν, τη σκόνη κακάο και το αλάτι. Ανακατεύετε απαλά το μείγμα με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μη τα ανακατέψετε πολύ, μόλις ενσωματωθούν σταματήστε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτετε και την υπόλοιπη μισή ψιλοκομμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με τη μαρίζ να ενσωματωθούν ισομερώς. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος, ισιώνετε την επιφάνειά του με τη μαρίζ και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ περίπου ανάλογα πόσο υγρό το θέλετε στο κέντρο του.Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε κομμάτια και το σερβίρετε με καφέ ή με ένα ωραίο κρύο ποτήρι γάλα.
Καλή Απόλαυση!
Συνταγή- Εκτέλεση: Μάνος Κουφόπουλος
∗φωτο: perfect-brownies-cookingformysoul