Παγωτό μπανάνας με κράνμπερι και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας με αμύγδαλα
Για τη σοκολάτα :
- 250 γρ .κουβερτούρα υγείας
- 1½ κ.σ λάδι καρύδας
1.Σπάμε κομμάτια τη σοκολάτα και τη βάζουμε μέσα σε ένα γυάλινο μπολ μαζί με το λαδί καρύδας ,κατόπιν ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 800W και για 1,20 δευτερόλεπτα.Μόλις λιώσει η σοκολάτα ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι ωσότου γίνει λεία και την αφήνουμε στην άκρη.Εάν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων χρησιμοποιούμε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και από πάνω βάζουμε το μπολ(προσοχή να μην ακουμπήσει το νερό με το μπολ γιατί θα καεί η σοκολάτα)
Για το παγωτό μπανάνα
- 4 μπανάνες κατεψυγμένες(24 ώρες πριν)
- 2 κ.γ σιρόπι βανίλιας
- 60 γρ.γάλα αμύγδαλου (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω)
- 50 γρ. κρανμπερι
2.Βάζουμε τις μπανάνες στο μπλέντερ μαζί με τη βανίλια και το γάλα.Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
(μορφή παγωτού,πηκτό)
Μετά προσθέτουμε τα κράνμπερι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.Τοποθετούμε το παγωτό σε μικρά μπόλ παγωτού μέχρι επάνω και αφήνουμε ένα περιθώριο 1εκ.για να ρίξουμε μια στρώση σοκολάτας.Γαρνίρουμε με λίγο τριμμένο αμύγδαλο και τοποθετούμε στο πάνω ράφι του ψυγείου για σχεδόν 1 ώρα.Αν το θέλουμε κρέμα το αφήνουμε ψυγείο αν το θέλουμε παγωτό το βάζουμε κατάψυξη.
Καλή Απόλαυση!