Υλικά:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
- 2 φλ. λευκό μεσόκοκκο ρύζι για ριζότο
- ½ φλ. λευκό κρασί
- 2 κ.σ. ούζο
- 6 φλ. ζεστό ζωμό κότας ή λαχανικών
- 450 γρ. γαρίδες φρέσκες, μέτριες, καθαρισμένες (χωρίς το κέλυφος)
- 1 λεμόνι, χυμός
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. βούτυρο, ανάλατο
- 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- κλωναράκια θυμάρι, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή.Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε το κρασί και το ούζο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.Προσθέτουμε ½ φλ. ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.Συνεχίζουμε να ρίχνουμε μεγάλες κουταλιές από το ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες.Μαγειρεύουμε για άλλα 3-5 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί, αλλά να κρατάει.Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι το χυμό λεμονιού, το τυρί κρέμα, το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά με κλειστό καπάκι.Γαρνίρουμε με θυμάρι και σερβίρουμε.
Καλή Απόλαυση!
Συνταγή- Εκτέλεση: Μάνος Κουφόπουλος
∗φωτο: jitchenconfidence.com