29.1 C
Θέρμον
Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024, 11:26
Συνταγές

Δύο φανταστικές συνταγές Φανουρόπιτας!

Γιορτή του Αγίου Φανουρίου 26/08/2021

Η Φανουρόπιτα παρασκευάζεται με επτά ή εννέα υλικά! Η επιλογή των αριθμών αυτών δεν είναι καθόλου τυχαία, εξάλλου  είναι γνωστός ο ρόλος των αριθμών στις μαντικές και μαγικές πρακτικές. Τα επτά ή εννέα υλικά φαίνεται να ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη δύναμη της πίτας!

Ακολουθούν δύο φανταστικές συνταγές! Επιλογή δική σας!

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ (1)

Υλικά (7)

  • 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 2 κούπες σταφίδες ξανθές
    • 1 κούπα σπορέλαιο
    • 1 κούπα ζάχαρη
    • 1 κούπα νερό
    • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
    • 2 φλιτζανάκια του καφέ χυμό πορτοκάλι
    • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο και 1 κανέλα
    •  1 κουταλάκι σόδα

Εκτέλεση:

Σ΄ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε  το αλεύρι, τη σόδα, το γαρύφαλλο και την κανέλα.Χτυπάμε  1′ στο μπλέντερ το λάδι , τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά.

Ρίχνουμε επίσης  τις σταφίδες και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μ’ ένα κουτάλι να ενωθούν.Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι με διάμετρο 32 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο.Ψήνουμε τη φανουρόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου, 1 ώρα περίπου.

Την βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε  να κρυώσει.Κοσκινίζουμε μ’ ένα σουρωτήρι ζάχαρη άχνη. Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε  σχέδια με ένα τούλι και ένα σταυρό.

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ(2) 

Υλικά(9)

  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 3 κούπες αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 1/2 κούπα καρύδι κομμένο μέτριο
  • 1/2 κούπα σταφίδα ξανθή
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
  • 3/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα

Πριν ξεκινήσουμε  την εκτέλεση διαλύουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι.Αν έχουμε ήδη τη σταφίδα στο ψυγείο τότε πρέπει να τη βάλουμε 4 ώρες σε νερό για να φουσκώσει. Αν την πάρουμε φρέσκια τη χρησιμοποιούμε  απευθείας.

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη. Σ’ αυτό το μείγμα ρίχνουμε το πορτοκάλι που έχουμε διαλύσει τη σόδα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά (στο  στάδιο αυτό χρησιμοποιούμε μίξερ).

Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι μαζί με το γαρίφαλο, την κανέλα, το καρύδι και τη σταφίδα (την οποία έχουμε στεγνώσει ταμποναριστά για να μην σβολιάσει το αλεύρι όταν τη ρίξουμε). Ανακατεύουμε με αναδευτήρα ή  κουτάλι το μείγμα.

Δεν χρειάζεται να ξαναχρησιμοποιήσουμε το μίξερ.Έχουμε λαδώσει ελάχιστα το ταψί ( 28 νούμερο), γιατί ήδη το μείγμα μας έχει όσο λάδι χρειάζεται για να μην κολλήσει και απλώνουμε το μείγμα.Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο(ψήνεται και σε αντίσταση και σε αέρα) για 40-60 λεπτά.

Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε. Κοσκινίζουμε  μ’ ένα σουρωτήρι ζάχαρη άχνη. Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε και σχέδια με ένα τούλι και ένα σταυρό.

 

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Εύκολη και Γρήγορη Συνταγή: Καλαμάρια Γεμιστά για Όλες τις Περιστάσεις

Newsroom

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για μπουφέ: Ρολάκια λουκάνικα που θα γίνουν ανάρπαστα!

Newsroom

Η απόλυτη συνταγή για νόστιμη κιμαδόπιτα!

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com