13 Φεβρουαρίου 2026
Πολιτική

Συνάντηση Θανάση Παπαθανάση με Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη: Συζήτηση για τον Νέο Εξωδικαστικό Μηχανισμό

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Παπαθανάσης, είχε μια σημαντική συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε εκτενώς η εφαρμογή του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την ενίσχυση της προστασίας των οφειλετών.

 

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χατζηδάκης τόνισε τη σημασία της παροχής μιας ευκαιρίας στους οφειλέτες πριν από οποιαδήποτε διαδικασία πλειστηριασμού, με υποχρέωση των δανειστών να προτείνουν ρυθμίσεις. Αυτές οι ενέργειες στοχεύουν στη μείωση των οφειλών και την ανακούφιση δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, καθώς, ήδη, 30.000 οφειλέτες έχουν ευνοηθεί από την εφαρμογή του νέου μηχανισμού.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπογραμμίστηκε επίσης ο διπλασιασμός των εισοδηματικών κριτηρίων που επιτρέπουν στους δανειολήπτες να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα ζητήματα του νομού Αιτωλοακαρνανίας και στις αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται εν όψει και της παρουσίασης του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης που θα παρουσιαστεί την επόμενη περίοδο.

Τέλος αναφορά έγινε στην προώθηση πολιτικών που στοχεύουν στην ανακούφιση των συμπολιτών μας και την προώθηση μιας κοινωνικά δίκαιης οικονομικής πολιτικής.

 

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Μίλτος Ζαμπάρας: Αδιανόητη απόφαση της κυβέρνησης για περικοπή συντάξεων σε συνταξιούχους ελαιοπαραγωγούς

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Δήμα

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας: Ξεπουλάνε το αλάτι της χώρας – Στο στόχαστρο της κυβέρνησης οι Ελληνικές Αλυκές

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com