30.8 C
Θέρμον
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024, 21:16
Πολιτική

Σε πλήρη κινητοποίηση όλος ο μηχανισμός για την άμεση στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές

Σχέδιο και συγκεκριμένες δράσεις εκπονεί ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής για την ταχύτερη στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων από την πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική, ενώ οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες συγκροτούν κλιμάκια, ώστε να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες καταγραφής ζημιών σε επιχειρήσεις, έργα ομβρίων κα, σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας.

      Ειδικότερα με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη βρίσκεται σε κινητοποίηση το στελεχιακό δυναμικό, ενώ στη διευρυμένη συνάντηση που είχε με στελέχη της κυβέρνησης και δημάρχους των πληγέντων περιοχών, ανακοίνωσε την κατάρτιση ειδικού προγράμματος στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027.

      «Η Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη στιγμή παραμένει στην πρώτη γραμμή της μάχης στήριξης των συμπολιτών μας», δηλώνει ο κ. Πατούλης. Προσθέτει ότι όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας είναι έτοιμος να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών και υπογραμμίζει την ανάγκη «να έχουν τη μορφή του κατεπείγοντος όλες οι διαδικασίες και τα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου τα έργα υποδομής να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν», υπενθυμίζοντας ότι αυτό είχε επισημανθεί στη σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο στην Περιφέρεια την προηγούμενη Πέμπτη.

      Συγκεκριμένα η Περιφέρεια υλοποιεί τα παρακάτω βήματα: 

      Αποστολή αιτήματος στις 4 Αυγούστου, για την οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής, στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών στο υπουργείο Μεταφορών

      Συγκρότηση επιτροπών εκτίμησης και καταγραφής ζημιών στις επιχειρήσεις. Από τους αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής και Βορείου τομέα Αθηνών. 

      Σχεδιασμός ειδικού προγράμματος στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

      ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών από ομάδες, κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων οι οποίοι μεταβαίνουν ήδη στις περιοχές

      Υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και ομβρίων στις περιοχές που επλήγησαν

      Επιπλέον με εντολή του κ. Πατούλη πραγματοποιούνται έλεγχοι για πιθανές βλάβες σε υποδομές, τεχνικά έργα, στην ύδρευση και σε τρόφιμα ως προς την καταλληλότητα τους. από τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας

      Έλεγχος ρύπων από το Αθηνών (ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ) και είναι σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής.

      Επίσης η Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής ( γεωπόνοι – κτηνίατροι ) προχωρά στις ενδεδειγμένες ενέργειες σχετικά με τα νεκρά ζώα και τα μελίσσια, ενώ καταγράφει τις ζημιές σε αρδευτικά δίκτυα και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

      Τέλος ενεργοποιήθηκε το Παρατηρητήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Κλιματικής Αλλαγής. Έχει πραγματοποιηθεί σύγκληση των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής και Βορείου τομέα Αθηνών, ενώ έχει δημιουργηθεί σημείο τροφοδοσίας και συγκέντρωσης τροφίμων για τους πυρόπληκτους και όσους συμβάλλουν στην πυρόσβεση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πολιτική – Η Βραδυνή

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Μίλτος Ζαμπάρας: «ΛΑΡΚΟ & Τράπεζες- Στο ιδεολογικό DNA της κυβέρνησης η ερημοποίηση της κοινωνίας»

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας: Δεν πρέπει να παραπεμφθούν και πάλι στις καλένδες τα έργα στην Αμφιλοχία

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας: Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της σχέδιο για την εκτροπή του Αχελώου

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com