17.1 C
Θέρμον
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2025, 11:54
Πολιτική

Μίλτος Ζαμπάρας: Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων έστω και την ύστατη στιγμή

Κατάθεση τροπολογίας για την διατήρηση και των δύο Πρωτοδικείων στο νομό Αιτωλοακαρνανίας». Έκκληση προς την κυβέρνηση και τον Υπουργό Δικαιοσύνης καταθέτει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας για το θέμα του δικαστικού χάρτη στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Η κυβέρνηση επέλεξε να διχάσει τις τοπικές κοινωνίες της Αιτωλοακαρνανίας με μια ακατανόητη και αβάσιμη απόφαση να καταργήσει το ένα από τα δύο Πρωτοδικεία Αιτωλοακαρνανίας. Με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή, χωρίς καμία διαβούλευση με τους τοπικούς και θεσμικούς φορείς και παρά τις συνεχόμενες αντιδράσεις τους, αποφάσισε να καταργήσει εν μια νυκτί το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου.

Η Αιτωλοακαρνανία είναι ο μεγαλύτερος νομός της χώρας και έχει άμεση ανάγκη για την διατήρηση δύο Κεντρικών Πρωτοδικείων και στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι. Οι πληθυσμιακές ανάγκες της περιοχής καθώς και οι γεωμορφολογικές της ανάγκες, καθιστούν αδύνατον τον νέο «διχαστικό» χάρτη που θα δημιουργήσει προβλήματα και ταλαιπωρία για τους κατοίκους.

Η απαξίωση και η υποβάθμιση της Αιτωλοακαρνανίας θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει και η κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν την βασική ευθύνη για αυτό. Με βάση όλα τα ανωτέρω, όπως έχουμε δεσμευθεί από την πρώτη στιγμή, είναι αυτονόητη η κατάθεση τροπολογίας για την διατήρηση και των δύο Πρωτοδικείων στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Έστω και την τελευταία στιγμή θα δοθεί η ευκαιρία στην κυβέρνηση και στον Υπουργό Δικαιοσύνης, να προχωρήσει στην αποδοχή και υπερψήφιση της τροπολογίας.

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

OΥφΕΚΑ κ. Κωνσταντίνoς Καραγκούνης στην Άτυπη Συνάντηση Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EPSCO) στην Βαρσοβία

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας: Προβλήματα επιφέρει η μείωση των δρομολογίων της γραμμής Ρίου -Αντιρρίου

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας: Αδιανόητες καθυστερήσεις στα έργα άρδευσης στο Μόρνο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com