9 Μαΐου 2026
Πολιτική

Μίλτος Ζαμπάρας: Σκάνδαλο στις Ελληνικές Αλυκές με την θητεία του Διευθύνοντα Συμβούλου

Με βάση το ιδιαίτερα «πετυχημένο» μοντέλο της ΔΕΗ, η κυβέρνηση μετατρέπει τις Ελληνικές Αλυκές σε γραφείο εξυπηρέτησης κυβερνητικών ρουσφετιών.

 

Με σχέδιο νόμου, την τελευταία μέρα, πριν το κλείσιμο της Βουλής, απαξιώνονται οκτώ εταιρείες του δημοσίου ανάμεσα σε αυτές και οι Ελληνικές Αλυκές. Αφού φρόντισαν να οδηγήσουν τις εταιρείες σε απαξίωση, καθιστώντας αυτές ζημιογόνες, επαναφέρουν την κλασική συνταγή της ιδιωτικοποίησης.

 

Σε ένα πλαίσιο απόλυτης αδιαφάνειας, δίνεται το δικαίωμα να προσλαμβάνονται στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα με υψηλούς μισθούς, χωρίς κανένα έλεγχο στις  προμήθειες και στις συμβάσεις, χωρίς εκπροσώπηση των εργαζομένων στα πειθαρχικά συμβούλια κ.α. Το αποτέλεσμα όλων αυτών, όπως το είδαμε και στην περίπτωση της ΔΕΗ, θα είναι ακριβές υπηρεσίες, εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων και τακτοποίηση των γαλάζιων παιδιών.

 

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η απολύτως παράνομη και καταχρηστική μετατροπή της θητείας του Διευθύνοντα Συμβούλου των Ελληνικών Αλυκών από ορισμένου σε αορίστου χρόνου! Την στιγμή που ο νόμος θέτει συγκεκριμένες θητείες για την θέση των Διευθυνόντων Συμβούλων, αποφασίστηκε η «δια βίου» τοποθέτηση του χωρίς καμία αιδώ και χωρίς καμία επίπτωση.

 

Αυτή είναι η αξιοκρατία και η αριστεία που η κυβέρνηση της ΝΔ με τόσο πάθος υπερασπίζεται.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Μίλτος Ζαμπάρας: Την Τριχωνίδα δεν την παραδίνουμε

Newsroom

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εργασίας Κώστα Καραγκούνη στον Δήμο Ξηρομέρου

Newsroom

Κώστας Καραγκούνης: Ανεξάρτητα τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, προχωρούν οι προσλήψεις ιατρών.

Newsroom
Φόρτωση....