34.1 C
Θέρμον
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 20:59
Πολιτική

«Θα γίνω ο εφιάλτης τους» – Νέο ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου

Ούτε βήμα πίσω. Ένα 24ωρο μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο Γιάννης Καλλιάνος και ο αδερφός του εμφανίζονται αποφασισμένοι να δώσουν συνέχεια, μέχρι όπως λένε, όλοι όσοι με τις πράξεις και την αδιαφορία τους οδήγησαν στον θάνατο τον 79χρονο πατέρα τους, να πληρώσουν το τίμημα που τους αναλογεί.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προειδοποιεί ότι θα γίνει εφιάλτης για πολλούς. Ότι πολύ σύντομα όλα θα πάρουν το δρόμο τους, θα επιβεβαιωθούν όπως λέει οι ισχυρισμοί του κι δεν θα μείνει τίποτα αναπάντητο.

«Είμαι αυτός που θα γίνει ο εφιάλτης τους», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Καλλιάνος.

Οι γιατροί που πήραν αποφάσεις για τον Δημήτρη Καλλιάνο και η διοίκηση στο Αττικό νοσοκομείο, επιμένουν ότι τηρήθηκαν αυστηρά τα σχετικά πρωτόκολλα. Επιμένουν ότι ο 79χρονος ασθενής δεν έπρεπε να διασωληνωθεί νωρίτερα.

«Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη», ανέφερεο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος καθηγητή αγγειοχειρουργικής.

Οι γιατροί υποστηρίζουν πως αν ικανοποιούσαν το αίτημα του Γιάννη Καλλιάνου, για εισαγωγή του πατέρα του σε ΜΑΦ όταν το ζήτησε, θα έκαναν ένα σοβαρό λάθος και θα αποτελούσε μια ανεπίτρεπτη όπως χαρακτηρίζεται, διακριτική μεταχείριση.

«Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση», σχολίασε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος καθηγητή αγγειοχειρουργικής.

Ο Γιάννης Καλλιάνος υποστηρίζει πως έχει κρατήσει μια σειρά από μηνύματα γιατρών που, όπως λέει, επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του.

Ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής, στον οποίο έχει αναφερθεί προσωπικά ο Γιάννης Καλλιάνος, απαντά μέσω του δικηγόρου του πως τα πάντα έγιναν σωστά και πως δεν προκύπτει από πουθενά αδιαφορία του ίδιου και των συναδέλφων του.

«Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως», σημείωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος καθηγητή αγγειοχειρουργικής.

Ο Γιάννης Καλλιάνος επαναλαμβάνει πως δεν τα βάζει με το αρμόδιο υπουργείο και το ΕΣΥ, αλλά με ορισμένους συγκεκριμένους ανθρώπους.

Η ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής λέει:

«Οι Πανεπιστημιακές Κλινικές και τα Εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που λειτουργούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ” από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του πριν 20 χρόνια προσφέρουν πολύ υψηλού επιπέδου κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο».

Τον βουλευτή της ΝΔ συλληπήθηκαν από χθες τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το όλο θέμα εξελίσσεται με τον Γιάννη Καλλιάνο και τον αδερφό του να προσπαθούν να διαχειριστούν τον πόνο της απώλειας, αποφασισμένοι όπως λένε να μην αφήσουν την υπόθεση να ξεχαστεί στο πέρασμα του χρόνου.

 

Πηγή: megatv.com

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Μίλτος Ζαμπάρας: Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της σχέδιο για την εκτροπή του Αχελώου

Newsroom

Ο Παύλος Σαράκης διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης

Newsroom

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com