Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 13:41
Πολιτική

Η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας οδηγεί το Λιμενικό Σώμα σε σκοτεινές και μαύρες εποχές

Σε δήλωσή του, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νεκτάριος Σαντορινιός, για μεταθέσεις σε ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, τόνισε:

«Τα όσα καταγγέλλονται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος σχετικά με τον τρόπο και τις συνθήκες με τους οποίους διεξήχθη το πρώτο, μετά από πολλούς μήνες, Συμβούλιο Έκτακτων Μεταθέσεων, είναι απαράδεκτα, αντίκεινται στο εν ισχύ νομοθετικό πλαίσιο (ΠΔ 11/2021, 4504/2017, 4676/2020) και προκαλούν το κοινό αίσθημα κάθε στελέχους του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ. Η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας επιχειρεί να ποδηγετήσει όλους τους θεσμούς και να ελέγξει και το Συμβούλιο Μεταθέσεων.

Η κατάρτιση πινάκων, πριν την σύγκληση του Συμβουλίου, η επιλογή υποψηφίων έναντι άλλων, με κριτήρια εκτός νόμου, και η υποτίμηση του ρόλου του συνδικαλισμού, θυμίζουν άλλες, σκοτεινές, εποχές που το Λιμενικό Σώμα έχει αφήσει πίσω του ανεπιστρεπτί. Ο Υπουργός αντιγράφει και συναγωνίζεται τις μεθοδεύσεις της ΕΡΕ.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η ηγεσία του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ φέροντας ακέραια την ευθύνη αυτών των «στημένων» Συμβουλίων, οφείλουν να εξηγήσουν στα στελέχη του Σώματος γιατί επέλεξαν να ακολουθήσουν μια εξωθεσμική, επί της ουσίας, διαδικασία, με σοβαρά ζητήματα παραβίασης των προβλεπόμενων διαδικασιών μεταθέσεων που θίγουν ευθέως τις αρχές της Ισονομίας, της Δικαιοσύνης και της Διαφάνειας.

Στην Κυβέρνηση και στο ΥΝΑΝΠ πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κανείς δεν μπορεί παίζει με τις τύχες των Λιμενικών».

Πολιτική – Η Βραδυνή

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Πιερρακάκης: Αλλάζουν όλα τα βιβλία στα σχολεία και θα έχουμε πολλαπλό βιβλίο

Newsroom

Επίκαιρη Ερώτηση Μίλτου Ζαμπάρα για τον υπερκορεσμό ΑΠΕ στην Αιτωλοακαρνανία

Newsroom

Κασσελάκης: Κόψατε στους Έλληνες τις διακοπές και το air condition – Τώρα πάτε να τους κόψετε και τον καφέ;

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com