Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2025, 7:54
Νέα απο το Θέρμο

Πετροχώρι Θέρμου: Εκδήλωση Απελευθέρωσης του Απόκουρου – Καραϊσκάκεια 2024

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Απελευθέρωσης του Απόκουρου – Καραϊσκάκεια 2024, ο Σύλλογος Πετροχωριτών Τριχωνίδας διοργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά που θα μείνει αξέχαστη.

Ο Σύλλογος Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας “Έπαχτος” σας προσκαλεί το Σάββατο βράδυ 10 Αυγούστου 2024 στο Πετροχώρι Τριχωνίδας. Εκεί, τα μέλη του συλλόγου θα παρουσιάσουν το ιστορικό δρώμενο “Η Νικηφόρα Μάχη του Πετροχωρίου και ο Γεώργιος Καραϊσκάκης”, προς τιμήν του μεγάλου Αρχιστρατήγου της Ρούμελης.

Κείμενα και διάλογοι:

Γεώργιος Διον. Κουρκούτας, Φιλόλογος, Γραμματέας Συλλόγου Φίλων Ιστορίας ”Χαράλαμπος Βιλαέτης”
Αφήγηση: Μαρία Σαγώνα Πρόεδρος Συλλόγου Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας “Επαχτος”

Συμμετέχουν:

Γεώργιος Καραϊσκάκης ο Αντώνιος Μουχτούρης, Άγος Μουχουρντάρης (Τούρκος πασάς) ο Νίκος Δημητρίου, Κίτσος Τζαβέλλας (Σουλιώτης οπλαρχηγός) ο Μιλτιάδης Χαρακίδας, Κώστας Σιαδήμας (καπετάνιος του Απόκουρου) ο Απόστολος Σαγώνας, Χρήστος Φωτομάρας (Σουλιώτης οπλαρχηγός)ο Σταύρος Λυκογιάννης και Ελληνίδα σκλάβα η Θεοδώρα Αγγελοπούλου.

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αγία Σοφία & Σιταράλωνα: Δύο νέα γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5 με χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης

Newsroom

Δήμος Θέρμου: Τακτική δικάσιμος για τον Απρίλιο 2025 ορίστηκε για τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Αιτωλών Πολιτεία»

Newsroom

Τη Δευτέρα η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου για το έργο Αντλησιοταμίευσης “ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Ι”

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com