Μετά τον θάνατο της Μαρίας Ευστρατίου, ιδιοκτήτριας ενός εκ των περιπτέρων της κεντρικής πλατείας του Θέρμου, η άδεια του περιπτέρου έληξε σύμφωνα με τη νομοθεσία που προβλέπει ότι δεν μεταβιβάζεται μετά τον θάνατο του κατόχου.
Η απομάκρυνση του περιπτέρου αποτέλεσε μια σημαντική αλλαγή για την τοπική κοινωνία, καθώς το περίπτερο αποτελούσε σημείο αναφοράς για πολλούς κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.
Τα τελευταία χρόνια η διαχείριση του περιπτέρου είχε περάσει στους μισθωτές Δέσποινα και Νίκο.
Η Δέσποινα και Ο Νίκος, ήταν πάντα εκεί, πρόθυμοι και ευδιάθετοι να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, δημιουργώντας μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα στο περίπτερο. Η παρουσία τους στην κεντρική πλατεία είχε γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των κατοίκων.
Οι κάτοικοι της περιοχής, μετά την απομάκρυνση του περιπτέρου, εκφράζουν τη λύπη τους για την απώλεια του αγαπημένου τους σημείου συνάντησης και εξυπηρέτησης.