Δευτέρα, 21 Απριλίου 2025, 4:25
Κόσμος

Εκρέμ Ιμάμογλου: Στη φυλακή ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης για το αδίκημα της διαφθοράς

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης θα κρατηθεί μέχρι τη δίκη του – Δεν προφυλακίστηκε για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Το δικαστήριο αποφάσισε το πρωί της Κυριακής (23.03.2025) την προφυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου εν αναμονή της δίκης του.

Η τουρκική δικαιοσύνη αποφάσισε, ικανοποιώντας το αίτημα που είχε υποβληθεί από την εισαγγελία, να προφυλακιστεί ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, βασικός αντίπαλος του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το δικαστήριο ο Εκρέμ Ιμάμογλου οδηγείται στη φυλακή για το αδίκημα της διαφθοράς, ενώ δεν προφυλακίζεται για την κατηγορία διασύνδεσης με την τρομοκρατία.

Την είδηση για την προφυλάκισή του Ιμάμογλου επιβεβαίωσε συνήγορος του πολιτικού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Ο κ. Ιμάμογλου, που είναι επίσης αντιμέτωπος με δίωξη για «τρομοκρατία», είναι ο κυριότερος αντίπαλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χθες οδηγήθηκε μαζί με 90 συγκατηγορουμένους του ενώπιον δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, φρουρούμενος από μεγάλη αστυνομική δύναμη, προτού διεξαχθούν δυο ακροαματικές διαδικασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στις κάλπες σήμερα τα μέλη του CHP

Την ίδια ώρα μέλη και οι υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της τουρκικής αντιπολίτευσης προσέρχονται σήμερα στα εκλογικά τμήματα σε μια προκριματική εκλογική διαδικασία για την επικύρωση της υποψηφιότητας του συλληφθέντος δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Το CHP κάλεσε τους πολίτες που δεν είναι μέλη του κόμματος να ψηφίσουν για να ενισχύσουν την αντίσταση μετά τη σύλληψη του Ιμάμογλου, ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων για διαφθορά και υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο Ιμάμογλου αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του.

Το CHP, που έχει πάνω από 1,5 εκατ. μέλη, έχει στήσει 5.600 κάλπες και στις 81 επαρχίες της Τουρκίας. Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα είναι προγραμματισμένες για το 2028.

 

 

Πηγή: newsit.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

ΗΠΑ: Τρένο συγκρούεται με φορτηγό που έχει κολλήσει σε ράγες(BINTEO)

Newsroom

Δασμοί Τραμπ: Ο χρυσός σπάει κάθε ρεκόρ – «Κατρακύλα» στα διεθνή χρηματιστήρια

Newsroom

Καζάνι που «βράζει» η Τουρκία – Μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com