7.1 C
Θέρμον
Δευτέρα, 10 Φεβρουάριος 2025, 18:12
Ελλάδα

Μητσοτάκης – Λειψυδρία: Ένωση Ευήνου και Μόρνου με την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ζήτημα της λειψυδρίας και για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τα νησιά και τις περιοχές της Ελλάδας που βίωσαν το φαινόμενο της λειψυδρίας και τη στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η λειψυδρία είναι η πιο έντονη εκδήλωση του προβλήματος της κλιματικής κρίσης» τονίζοντας ότι η διαχείριση του υδάτινου δυναμικού της χώρας είναι μια πρώτη προτεραιότητα.

Είπε ότι τα προβλήματα ύδρευσης που έχουμε στα νησιά ιδίως στις Κυκλάδες πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά.

Πρόσθεσε πως έχουμε μία όχι ευκαταφρόνητη αλλά όχι και τόσο ανησυχητική μείωση του νερού που έχουμε στους βασικούς ταμιευτήρες που καλύπτουν τις ανάγκες της Αττικής.

Εκτίμησε ότι η πιθανότητα να έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια με προβλήματα αντίστοιχα της τελευταίας διετίας είναι μικρή όμως επειδή η ελπίδα όπως είπε δε συνιστά στρατηγική έχει ληφθεί απόφαση «μαζί με την ΕΥΔΑΠ να προχωρήσουμε σε ένα νέο εμβληματικό έργο που θα είναι η ένωση του ταμιευτήρα του Ευήνου και του Μόρνου με την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών, που έχει από μόνη της τετραπλάσιο δυναμικό από όλους τους ταμιευτήρες που καλύπτουν τις ανάγκες της Αττικής μαζί».

Θα χρειαστεί τρία-τέσσερα χρόνια, για να υλοποιηθεί το έργο αυτό, με ελάχιστη, αμελητέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς νερού.

 

Πηγή:ant1news.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Ψηφιακό πελατολόγιο: Από τα αυτοκίνητα ξεκινάει η εφαρμογή του

Newsroom

Tροχαίο δυστύχημα στην Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση λεωφορείου, ΙΧ και δικύκλου

Newsroom

Πάτρα: Στο νοσοκομείο 3 μαθητές μετά από κατανάλωση αλκοόλ και ηλεκτρονικού τσιγάρου σε πάρτι

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com