26.3 C
Θέρμον
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 0:52
Ελλάδα

Κοινωνικός Τουρισμός της ΔΥΠΑ: Νέοι ΑΦΜ μπορούν να υποβάλλουν σήμερα αίτηση για το πρόγραμμα

Νέοι ΑΦΜ πολιτών μπορούν να υποβάλλουν σήμερα, 6 Ιουνίου αίτηση με τους κωδικούς του TAXISnet στην πλατφόρμα https://www.gov.gr/  για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ  2024-2025 που αφορά εργαζόμενους και ανέργους.

Συγκεκριμένα αίτηση για το πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν:

  •  σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουνίου οι πολίτες των οποίων ο ΑΦΜ που λήγει σε 1
  • αύριο, Παρασκευή, 7 Ιουνίου οι πολίτες των οποίων ο ΑΦΜ που λήγει σε 2,3 και 4
  • Στις 8 Ιουνίου όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 4,5 και 6
  • Στις 9 Ιουνίου όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 7,8 και 9

Παράλληλα επισημαίνεται πως στο πλαίσιο του προγράμματος θα δοθούν 300.000 επιταγές στους δικαιούχους και η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά.

Υπενθυμίζεται δε πως οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή⦁ άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
  • Το οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ενώ για τους μακροχρόνια ανέργους (12 και άνω μήνες ανεργίας) το εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 16.000 ευρώ για τους άγαμους, τα 24.000 ευρώ για τους έγγαμους (προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο) ή 29.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο).

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Διευκρινίζεται πως το πρόγραμμα δεν αφορά τους εργαζόμενους και ανέργους που επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο και όσοι (εκτός των ΑμεΑ) πήραν επιταγή στο πρόγραμμα 2023-24.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

Η διαμονή
Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και του Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν, στο οποίο φέτος προστίθεται η Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων).

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2024 έως 14.01.2025) και του Πάσχα (από 11.04.2025 έως 27.04.2025). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός των Σποράδων).

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προβλέπει ειδική μοριοδότηση για μονογονείς και για ΑμεΑ και αυξημένη μοριοδότηση για δικαιούχους με χαμηλότερο εισόδημα.

Επίσης, για τα ΑμεΑ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους.

Για τους γονείς, προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για κάθε ανήλικο παιδί.

Φέτος, μοριοδοτούνται όσοι πολίτες δεν έχουν λάβει επιταγές στο παρελθόν ή δεν πήραν επιταγή εξαιτίας μοριοδότησης στα δυο τελευταία προγράμματα.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πάροχοι για τις αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:

Αρχικά θα πρέπει να εισέλθουν με τους  κωδικούς TAXISnet στο www.gov.gr και μετά θα πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδρομή  : Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού

Από φέτος στο Μητρώο Παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ:

https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos

 

Πηγή: enikonomia.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

«Δέχτηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο από τον Απόστολο Λύτρα» – Όσα δήλωσε ο δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου

Newsroom

Φωτιά: Ποια είναι η εξέλιξη στα πύρινα μέτωπα – Πού χτύπησε το 112

Newsroom

Η αντίδραση Κούγια μετά τη νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου: «Η χούντα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας διαφεντεύει τα πάντα»

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com