5.6 C
Θέρμον
Παρασκευή, 17 Ιανουάριος 2025, 22:36
Ελλάδα

Καιρός: «Έρχεται η κακοκαιρία Δωροθέα με καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες»

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Πέμπτη (29.02), σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, το βαρομετρικό χαμηλό, που σχηματίζεται αύριο, Τετάρτη, στη Κεντρική Μεσόγειο, έχει ονομαστεί «Δωροθέα».

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, η νέα κακοκαιρία θα αρχίζει να επηρεάζει τη χώρα από το απόγευμα της Πέμπτης και κυρίως την Παρασκευή με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες.


Αναλυτικά η ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ

«Το βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται αύριο στη Κεντρική Μεσόγειο, έχει ονομαστεί #Dorothea από το Group Κεντρικής Μεσογείου της #Eumetnet.

Το σύστημα αυτό θα αρχίζει να επηρεάζει και τη χώρα μας από το απόγευμα της Πέμπτης και κυρίως την Παρασκευή με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες. Πάντως η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά».

«Γραμμή καταιγίδων με μεγάλο μήκος»
Η κακοκαιρία, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα χτυπήσει πρώτα τη δυτική Ελλάδα, με μια «γραμμή λαίλαπας» να σχηματίζεται, δηλαδή γραμμή καταιγίδων με μεγάλο μήκος.

Την Παρασκευή αυτό το κύμα θα ταξιδέψει λίγο πιο ανατολικά και θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας μας.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και από τα δυτικά, ωστόσο θα μείνει κάποια αστάθεια, γιατί το νέο κύμα κακοκαιρίας θα είναι αρκετά βαθύ, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Κρίσεις Ταξιάρχων στην Ελληνική Αστυνομία: Όλα τα ονόματα

Newsroom

Άλιμος: Στο «φως» διάλογοι του καθηγητή με μαθήτρια – «Τα χάπια είναι για να περνάμε πιο ωραία οι δυο μας»

Newsroom

Καιρός: Νεφώσεις και χιόνια στα ορεινά, παγετός τις πρωινές ώρες

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com