7.1 C
Θέρμον
Δευτέρα, 10 Φεβρουάριος 2025, 20:30
Ελλάδα

ΕΟΠΥΥ: Ποιοι ασθενείς δεν θα επιβαρύνονται με 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Πρόκειται για την επιβάρυνση με 1 ευρώ ανά παραπεμπτικό για διαγνωστικές εξετάσεις βιολογικών υλικών και 3 ευρώ για απεικονιστικούς ελέγχους

Με εγκύκλιό του ο ΕΟΠΥΥ παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με τις κατηγορίες ασθενών που δεν θα επιβαρύνονται με 1 και 3 ευρώ ανά παραπεμπτικό για διαγνωστικές εξετάσεις.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ:

  1. Για τις προληπτικές εξετάσεις που υπάγονται στο πρόγραμμα Δοξιάδη, δεν προβλέπεται καταβολή του ποσού, καθότι εντάσσονται σε καθεστώς ειδικής χρηματοδότησης από το υπουργείο Υγείας και δεν υπόκεινται σε μηχανισμό αυτόματης επιστροφής.
  2. Δεν προβλέπεται καταβολή του ποσού από τους δικαιούχους περίθαλψης ΕΟΠΥΥ, για εξετάσεις που εκτελούνται στα δημόσια, πανεπιστημιακά και στρατιωτικά νοσοκομεία, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, στην «Παναγιά Φανερωμένη – Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Αθανασίου και Βέρας Κουλούρα», στο Νοσοκομείο Αίγινας «Ο ‘Αγιος Διονύσιος», στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και γενικά σε παρόχους, οι οποίοι για εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς – δικαιούχους περίθαλψης ΕΟΠΥΥ, δεν υπόκεινται σε μηχανισμό αυτόματης επιστροφής.
  3. Επίσης, οι ασφαλισμένοι ευρωπαϊκών φορέων κοινωνικής ασφάλισης, δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου και ως εκ τούτου δεν γίνεται και σε αυτούς παρακράτηση ποσού (1 – 3 ευρώ).

Εξαιρούνται, επίσης, της καταβολής του ποσού οι πάσχοντες από:

  • μεσογειακή αναιμία
  • δρεπανοκυτταρική νόσο
  • χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου που είναι σε θεραπεία υποκατάστασης νεφρικής λειτουργίας ή περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση
  • οι πάσχοντες από κυστική ίνωση
  • οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1
  • οι ακρωτηριασμένοι που λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω
  • όπως και όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω, πιστοποιημένη από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, για οποιαδήποτε πάθηση.

 

Πηγή: vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Ψηφιακό πελατολόγιο: Από τα αυτοκίνητα ξεκινάει η εφαρμογή του

Newsroom

Tροχαίο δυστύχημα στην Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση λεωφορείου, ΙΧ και δικύκλου

Newsroom

Πάτρα: Στο νοσοκομείο 3 μαθητές μετά από κατανάλωση αλκοόλ και ηλεκτρονικού τσιγάρου σε πάρτι

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com