34.1 C
Θέρμον
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 20:28
Ελλάδα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Η επιχείρηση «Δαμόκλειος Σπάθη» και οι διάλογοι που σοκάρουν

Ολόκληρο το σχέδιο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης μέλη της οποίας επιτέθηκαν το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου στην αστυνομία με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Δημήτρη Λυγγερίδη έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη, αποκαλύπτεται μέσα από το διαβιβαστικό που συνέταξε η Ασφάλεια.

Καθοριστικά κομμάτια στην εξιχνίαση της σκοτεινής αυτής ιστορίας αποτέλεσαν τρία άτομα που μπήκαν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, η σάρωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και τα βίντεο από διάφορα σημεία, τόσο εντός όσο και εκτός του κλειστού γηπέδου Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη που πραγματοποιήθηκε ο αγώνας βόλει.

Όπως αναφέρει το διαβιβαστικό προσήλθαν και κατέθεσαν 310 άτομα, κάποια εκ των οποίων προχώρησαν και σε συμπληρωματικές καταθέσεις και ήταν παρόντες στο γήπεδο, ενώ τρεις εξ αυτών τέθηκαν υπό το καθεστώς της Προστασίας Μαρτύρων.

Το διαβιβαστικό αναφέρει ακόμα ότι σε ένα βίντεο διακρίνεται το πέταλο στο οποίο βρίσκονταν οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, λίγο πριν βγούν από το γήπεδο και στη συνέχεια η κίνησή τους, όπου κατόπιν εντολών 2 ατόμων, βγαίνουν προκειμένου να επιτεθούν στους Αστυνομικούς.

Σε άλλο σημείο του διαβιβαστικού αναφέρεται ότι τα ηγετικά μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης  έδωσαν εντολή σε έναν ανήλικο και ακόμη δυο άτομα να μεταβούν σε βενζινάδικο προκειμένου να εφοδιαστούν με βενζίνη και επιπλέον ένας ακόμη να μεταβεί στην οικία του ώστε να φέρει δυναμίτες.

Αφού εφοδιάστηκαν με τουλάχιστον 10 πλαστικά μπουκάλια του 0.5 λίτρου βενζίνη, ο …… έβγαλε από το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε την επίμαχη ημέρα, περί τους 10 δυναμίτες, τους οποίους έδωσε στα μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης ………….., προκειμένου να κατασκευάσουν Αυτοσχέδιους Εκρηκτικούς Μηχανισμούς.

Επιπλέον, Αυτοσχέδιους Εκρηκτικούς Μηχανισμούς κατασκεύασαν με την άφιξη στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη οι ………και …… Επιπρόσθετα, τα μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης ………. και ………. είχαν στην κατοχή τους από δύο 2 ναυτικές φωτοβολίδες.

Για τη μεταφορά των αντικειμένων προς το Μελίνα Μερκούρη σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό χρησιμοποίησαν 4 αυτοκίνητα, τα οποία συνοδεύτηκαν από πε΄ριπου 15 μηχανές.

Μόλις τα αντικείμενα φορτώθηκαν στα αυτοκίνητα ο ………., έδωσε εντολή να φύγουν γρήγορα για Ρέντη, με σκοπό να «γίνουμε με τους μπάτσους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.Όπως εμφαίνεται στην απομαγνητοφωνημένη συνομιλία των αδερφών ……….., υπάρχει μεγάλη ανησυχία από αυτούς, μήπως από την προανάκριση εντοπιστούν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες τους, με τον ……., να τους παρέχει πληροφορίες σχετικά με σημεία που η Υπηρεσία μας έχει αιτηθεί και παραλάβει βιντεοληπτικό υλικό.

Το πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο των Μελών της Εγκληματικής Οργάνωσης ήταν οι επιθέσεις να γίνουν μετά το πέρας του αγώνα «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ», εξωτερικά του ανωτέρω γηπέδου. Με την άφιξη στο γήπεδο του …….., του ηγετικού δηλαδή μέλους της Εγκληματικής Οργάνωσης, άλλαξε το πλάνο και τελικά η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά το τέλος του 1ου σετ. Στο βιντεοληπτικό υλικό μάλιστα, εμφαίνεται ο ………., να βρίσκεται στο παρκέ του γηπέδου και να συνομιλεί με τον ………. Στη συνέχεια ο τελευταίος, εμφαίνεται να πληκτρολογεί για αρκετά δευτερόλεπτα στο κινητό του και αμέσως μετά εξέρχεται από την πλαϊνή θύρα. Λίγο μετά λαμβάνουν χώρα οι επιθέσεις. Στο σημείο αυτό αναφέρεται ότι οι δράστες έχοντας άριστη γνώση των τεχνικών ταυτοποίησης από τις Αστυνομικές Αρχές, προαποφάσισαν οι επιθέσεις να γίνουν στο εν λόγω γήπεδο, διότι στερείται καμερών ασφαλείας.

Τελικά, ο ………….., ο οποίος όπως αναφέρθηκε παρέμεινε εξωτερικά του Κ.Γ. Μελίνα Μερκούρη, για να κατασκευάσει αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, εισήλθε λίγο πριν το πέρας του πρώτου σετ, στο πέταλο που βρίσκονταν οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού και έδωσε την εντολή να βγουν έξω. Χαρακτηριστικά νοήματα με τα χέρια του, προκειμένου να εξέλθουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, έκανε και ο ………

Άμεσα εξήλθε το πρώτο γκρουπ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό να επιτεθούν στους Αστυνομικούς. Όσο οι δράστες ανέμεναν εντολή για την έναρξη της επίθεσης σταδιακά εξήλθαν του γηπέδου και άλλα μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης. Στις επιθέσεις συμμετείχαν και δράστες, οι οποίοι δεν εμφαίνονται στο βιντεοληπτικό υλικό να βρίσκονται στο γήπεδο καθώς ανέμεναν τους υπόλοιπους δράστες να εξέλθουν για να πραγματοποιήσουν από κοινού την επίθεσή τους.

Στην έξοδο τους από το γήπεδο, τους ανέμεναν τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ………..και …………, οι οποίοι μοίρασαν ναυτικές φωτοβολίδες και Αυτοσχέδιους Εκρηκτικούς Μηχανισμούς στα μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης, που είχαν εξέλθει από το Κλειστό Γυμναστήριο και ανέμεναν καρτερικά την εντολή για να κινηθούν κατά της διμοιρίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Κάποιοι εξ αυτών είχαν δικά τους καπνογόνα, στυλό εκτόξευσης φωτοβολίδων και ναυτικές φωτοβολίδες. Τελικά η εντολή αυτή δόθηκε από τα δύο (2) ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι βάδιζαν μπροστά από τους υπόλοιπους με κατεύθυνση προς την διμοιρία. Σύμφωνα με την εντολή του …….., μόλις αυτός θα έριχνε την πρώτη μολότοφ, τότε οι υπόλοιποι θα ξεκινούσαν να εκτοξεύουν τα αντικείμενα με τα οποία είχαν εφοδιαστεί κατά των Αστυνομικών. Πράγματι, το σχέδιο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 1 Αστυνομικού και τον τραυματισμό ενός ακόμη, εκτελέστηκε κατά γράμμα. Μετά την εκδήλωση των σφοδρών και με ανθρωποκτόνο πρόθεση επιθέσεων, οι Αστυνομικοί κατάφεραν να απωθήσουν τους δράστες, η πλειοψηφία των οποίων εισήλθε ξανά στο Κ.Γ. ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ. Η βαναυσότητα της επίθεσης που σκοπό είχε την ανθρωποκτονία σε βάρος Αστυνομικού, εμφαίνεται και στην από 07/12/20223 Έκθεση Απλής Αυτοψίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία από τη ρίψη βεγγαλικών/πυροτεχνημάτων και σε σχέση με την μεγάλη παρουσία ατόμων λόγω των οδομαχιών που διεξήχθησαν στη συγκεκριμένη περιοχή μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.

Άλλωστε και οι ίδιοι οπαδοί της ομάδας του Ολυμπιακού, σε μεταξύ τους επικοινωνία, παραδέχονται ότι με βάσει τα πολεμοφόδια που είχαν στην διάθεσή τους, οι δράστες, ο σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν Αστυνομικό. Μάλιστα μετά την «επίτευξη του στόχου τους» ανάρτησαν στην εφαρμογή Instagram, φωτογραφία που καταδεικνύει την ικανοποίησή τους για το αίσιο για αυτούς αποτέλεσμα.

Ο διάλογος που σοκάρει

Ένας διάλογος που συμπεριλαμβάνεται  μέσα στην ογκωδέστατη δικογραφία από τη μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ με την κωδική ονομασία «Δαμόκλειος Σπάθη» για το ξεδόντιασμα της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε υπόγεια μέσα στους οργανωμένους οπαδούς, αποδεικνύει οτι το βράδυ της  7ης Δεκεμβρίου ήθελαν νεκρό αστυνομικό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία που εχει στη διαθεση του το newsit.gr η συνομιλία ενος εκ των μελών με φίλο του αποκαλύπτει τη γυμνή αλήθεια, για το σχέδιο που έστειλε τον αστυνομικό Γεώργιο Λυγγερίδη στο θάνατο.

Χαρακτηριστική είναι και η τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποίησε λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Αστυνομικού, ενας εκ των κατηγορουμένων ο οποίος συνομιλεί με φίλο του όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν:

Φίλος: «Και ευθεία βολή ε; Μπαμ».

Κατηγορούμενος: «Ναι». Φίλος: «Και όποιον πάρει ο χάρος»Κατηγορούμενος: «Τα πήγανε δέκα άτομα εκεί τα άδειασαν όλα. Εδώ ρε μαλάκα είχανε σαράντα δυναμίτες ΑΚ. Δεν ήταν μόνο ναυτικές ήταν πολλά τα πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας σαράντα δυναμίτες τώρα;»Φίλος: «Πήγανε για θάνατο δηλαδή; Πήγαν να σκοτώσουν».Κατηγορουμενος: «Ναι πήγαν να γ@@@@ τα ματ και ήταν λίγα τα ματ».

Έκαψαν τα ρούχα

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό «Άπαντες οι δράστες, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι έχουν άριστη γνώση των μεθόδων που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία για την ταυτοποίηση δραστών, έκαψαν μέρος του ρουχισμού τους στις τουαλέτες του γηπέδου ενώ κάποιοι εξ αυτών, απέρριψαν εξωτερικά του γηπέδου, μέρος του ρουχισμού τους ή άλλαξαν τα ρούχα τους με άλλους δράστες οπαδούς του Ολυμπιακού, ώστε να δυσχεράνουν όσο το δυνατόν το έργο των Αστυνομικών Αρχών και να καταστεί αδύνατη, η πιθανή ταυτοποίησή τους με ανευρεθέν βιντεοληπτικό υλικό».

Σε μεταγενέστερο της επίθεσης χρόνο, σε τηλεφωνική επικοινωνία του Γ.Δ. με τον αδερφό του Γ.Ν., αναφέρονται στη χρονική στιγμή που ο Υπαρχιφύλακας Λυγγερίδης βρισκόταν στο έδαφος τραυματισμένος από τη φωτοβολίδα ναυτικού τύπου και αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος εξερράγη πλησίον του Υπαρχιφύλακα τον τραυμάτισε και στο δεξί πόδι και συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής:

Γ.Ν: Ο Ορφέας άσπρο φούτερ δεν φόραγε;

Γ.Δ: Ναι.

ΓΝ: Ντάξει.

ΓΔ: Γιατί;

ΓΝ: Τίποτα για να πάρουν όλα την θέση τους.

ΓΔ: Από σένα;

ΓΝ: Εεεε;

ΓΔ: Από σένα θα την πάρουν την θέση τους;

ΓΝ: Όοοοχι.

ΓΔ: Τότε;

ΓΝ»: Από την αστυνομία ρε Μήτσο;

ΓΔ: Ναι τι;

ΓΝ: Τς… Υπάρχουνεεε κάμερες και τέτοια, κατάλαβες;

ΓΔ: Και τι σου πανε εσένα;

ΓΝ: Τίποτα ρε φίλε γιατί ο οοοοο ο Αστυνόμος, χτυπήθηκεεεε αφού χτυπήθηκε από την φωτοβολίδα, χτυπήθηκε

ΓΔ: Ναι

ΓΝ: από μολότοφ που του δημιούργησε και αυτό σοβαρό πρόβλημα.

ΓΔ: Ναι.

ΓΝ: Κατάλαβες και ψάχνουν και αυτόν που έριξε την μολότοφ.

ΓΔ: Μμμμ.

ΓΝ: Αυτά.

ΓΔ: Και τι έχουν βρει γιαυτόν;

ΓΝ: Μέχρι στιγμής τίποτα. Χτες μου πε ο δικηγόρος ότι έχουν κάνει κάτι προσαγωγές, δεν ξέρω τώρα τι να σου πω.».

Επίσης, ο Κ.Α. βγήκε από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών και από κοινού διενεργήσαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών της Υ.Α.Τ.. Μετά τη λήξη των επιθέσεων φρόντισε να απορρίψει το περιλαίμιο που φορούσε με το οποίο κάλυπτε μέρος των χαρακτηριστικών του προσώπου του. Το συγκεκριμένο περιλαίμιο, βρέθηκε στο χώρο εξωτερικά του κυλικείου του γηπέδου και κατασχέθηκε από την Υπηρεσία μας, όπου, όπως αναφέρθηκε κατευθύνθηκε μεγάλο μέρος των δραστών κατά την είσοδό τους στο γήπεδο μετά τις επιθέσεις. Πρόκειται για το πειστήριο π82 1 περιλαίμιο με κορδόνι, χρώματος μαύρο και κατά την εργαστηριακή του εξέταση, απέδωσε αντίστοιχους γενετικούς τύπους STR που δηλώνουν παρουσία γενετικών στοιχείων άνω του ενός ατόμου (μίγματα). Στα εν λόγω μίγματα εμπεριέχεται ο γενετικός τύπος του Κ.Α.

Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

Κ.Χ: Τι έπαθες ρε μαλάκα, στον ύπνο σου με βλεπες;

Π.Β. Όχι με πήρε ο Αντρέας.

Κ.Χ.: Τι έπαθε;

Π.Β.: Και λέω κάτσε να τον πάρω. Πήγανε από το σπίτι του δύο ασφαλίτες.»

Π.Β: Εγώ  άλλο σκέφτηκα για τον Αντρέα.

Κ.Χ.: Τι;

Π.Β.: Ξέρεις που πήγε το μυαλό μου;

Κ.Χ.: Όχι.

Π.Β.: Θυμάσαι μια πέτρα που την είχε και την πήγαινε μαζί; (Γέλια).

Κ.Χ.: Που ρε;

Π.Β: Την είχε μέσα στο κάθισμα δίπλα του και μόλις βγήκαμε την άφησε δίπλα.».

Με το όνομα «Ανδρέας», αναφέρονται στον Κ.Α. καθώς όπως έχουν αναφέρει στις καταθέσεις τους πήγαν στο γήπεδο μαζί. Από τα ανωτέρω και σε συνδυασμό με πλήθος καταθέσεων οι οποίες αναφέρουν ότι οι δράστες των επιθέσεων απέρριπταν τον ρουχισμό τους, με προφανή σκοπό να δυσχεράνουν το έργο των Αρχών ως προς την ταυτοποίησή τους, προκύπτει η συμμετοχή του Κ.Α.στην ομάδα των δραστών.

 

 

Πηγή: newsit.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Τα μποφόρ θα πέσουν την ερχόμενη εβδομάδα αλλά η ζέστη θα συνεχιστεί με 40άρια – Η πρόβλεψη Θοδωρή Κολυδά

Newsroom

Σπείρα διαρρηκτών άδειαζε σπίτια και επιχειρήσεις – Χιλιάδες ευρώ η λεία τους

Newsroom

Ένας 18χρονος νεκρός και δυο συνομήλικοί του τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com