Σύμφωνα με την ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καιρό, το πρώτο μεγάλο κύμα ζέστης αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Ο υδράργυρος «φλερτάρει» μέχρι και με τους 40 βαθμούς Κελσίου!
Μάλιστα, στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος σημειώνει πως η αφρικανική ζέστη που έρχεται να επηρεάσει τη χώρα μας θα κορυφωθεί την Τρίτη (4/6) και θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη (6/6).
Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας σημειώνει:
«”Υποψήφιες περιοχές για 40άρι”
Από το Σάββατο η χώρα θα επηρεαστεί από αφρικανική ζέστη η οποία θα κορυφωθεί την Τρίτη 4/6 και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 6/6.
Οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία, η Βοιωτία, η Αττική, η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.Οι περιοχές που φλερτάρουν την Τρίτη με τους 39 βαθμούς (ίσως και 40) είναι: Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα.
Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει:
Σάββατο :31
Κυριακή : 33
Δευτέρα : 36
Τρίτη :37-38
Καλά μπάνια!».
Ο καιρός την Κυριακή (2/6)
Αρχικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 32 με 34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.
Ο καιρός τη Δευτέρα (3/6)
Αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο και στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και κατά τόπους τους 36 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.
Ο καιρός την Τρίτη (4/6)
Αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια.
Πηγή: vradini.gr