27.3 C
Θέρμον
Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 16:10
Δυτική Ελλάδα

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες για την αναβάθμιση του αεροδρομίου του Αράξου»

Τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφερειακή Αρχή, καθώς και τις προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση του αεροδρομίου του Αράξου, παρότι δεν ανήκει στον πυρήνα των αρμοδιοτήτων της, ανέλυσε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 24 Απριλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πάνος Σακελλαρόπουλος.

Απαντώντας σε σχετική επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου  Κων/νου Διαμαντόπουλου, ο Αντιπεριφερειάρχης εξήγησε ότι η Περιφερειακή Αρχή από την πρώτη στιγμή έχει αναγνωρίσει τη σημασία του αεροδρομίου στην τουριστική ανάπτυξη της Αχαΐας και της Ηλείας, γι’ αυτό  βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Αερολιμενάρχη, τους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και το  Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο οποίο υπάγεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

«Στο πλαίσιο αυτών των επαφών έχουμε πολύ συχνά κληθεί να λύσουμε, παρά το γεγονός ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα μας όπως αντιλαμβάνεστε, διάφορα λειτουργικά μικροπροβλήματα, κυρίως αισθητικής φύσεως και πρόσβασης» εξήγησε ο κ. Σακελλαρόπουλος και σχολίασε ότι «το Αεροδρόμιο Αράξου αναβαθμίζεται, αλλά όχι με το ρυθμό και τον τρόπο που θα επιθυμούσαμε ώστε να καταστεί ανταγωνιστικό σε γειτονικά αεροδρόμια, κυρίως αυτό της Καλαμάτας».

Συνεχίζοντας έκανε εκτενή αναφορά στις πρωτοβουλίες έχει αναλάβει η Περιφερειακή Αρχή  για  την προσέλκυση περισσότερων πτήσεων, κάτι που έπραξε μέσω του διαφημιστικού rebranding της Περιφέρειας με τη δημιουργία του νέου, ισχυρού σήματος – Olympian Land, αλλά και με στοχευμένες ειδικές δράσεις προβολής του ίδιου του αεροδρομίου. Μία από αυτές είναι η εκπόνηση  «Μελέτης στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης αεροπορικών συνδέσεων στο αεροδρόμιο Αράξου» με τον καθηγητή Ιωάννη Μιχαηλίδη, ειδικού σε θέματα destination branding management. Στα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν τον περασμένο Ιούνιο, αναλύθηκαν τρόποι τόνωσης του εισερχόμενου τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα μέσω της ανάπτυξης αεροπορικών συνδέσεων με το αεροδρόμιο του Αράξου.

Επίσης, ο κ. Σακελλαρόπουλος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες για την προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών μέσω άμεσης και έμμεσης διαφήμισης του Αεροδρομίου Αράξου. «Κατά την περίοδο 2022- 2023 σχεδιάσαμε πλάνο επαφών με μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού, αλλά και Ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες εξετάσαμε τις δυνατότητες νέων πτήσεων. Επιστέγασμα αυτών των προσπαθειών μας ήταν η σημαντική συμφωνία του Αερολιμένα Αράξου με το δημοφιλές ταξιδιωτικό πρακτορείο tez.tour, ενός από τα μεγαλύτερα και πιο καταξιωμένα ταξιδιωτικά γραφεία στην Ευρώπη με το οποίο συμφωνήθηκε ότι από τον Μάιο του 2023 και για 2 έτη θα πραγματοποιεί πτήσεις charter από τις Βαλτικές χώρες, κάτι που αναμένεται να μετριάσει τις απώλειες της περιοχής μας από τον πόλεμο Ρωσίας- Ουκρανίας. Επιπρόσθετα, κάθε θερινή περίοδο συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την διοίκηση του αεροδρομίου ως προς την βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει στους ταξιδιώτες μέσω της λειτουργίας του γραφείου μας τουριστικής πληροφόρησης» συμπλήρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Κατέληξε επισημαίνοντας ότι η Περιφερειακή Αρχή, μέσω της τουριστικής προβολής, επιχειρεί να προβάλει  μία νέα εικόνα της Δυτικής Ελλάδας τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό, κάτι για το οποίο βρίσκεται σε στενή επαφή με τα συναρμόδια Υπουργεία, αλλά και με τους επαγγελματίες της Δυτικής Ελλάδας.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αχαΐα: Αναζητούσαν με αγωνία 27χρονο ψαροντουφεκά και εκείνος διασκέδαζε σε beach bar

Newsroom

Υποστηρικτικές υπηρεσίες για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας από την Π.Δ.Ε.

Newsroom

Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com