10 Νοεμβρίου 2025
Αστυνομικά

Κιάτο: Το τεράστιο οπλοστάσιο του απόστρατου – Πάνω από 170 όπλα, μαχαίρια και σπαθιά

Αποκαλυπτικές εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (31/07) στο Κιάτο Κορινθίας, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε παράνομο οπλοστάσιο τεραστίων διαστάσεων.

Η έρευνα έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού σε κατοικία που ανήκει σε απόστρατο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας και αποκάλυψε μεταξύ άλλων πληθώρα πυροβόλων όπλων και εξαρτημάτων, σπαθιά, μαχαίρια, ενώ στη σοφίτα του σπιτιού είχε δημιουργηθεί ένα εργαστήριο κατασκευής παράνομων φυσιγγίων.

Τα ευρήματα της αστυνομικής επιχείρησης

Αναλυτικότερα, στο εσωτερικό της κατοικίας και σε παρακείμενους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 174 πυροβόλα όπλα (πιστόλια, περίστροφα, αυτόματα, πολυβόλα, καραμπίνες, τυφέκια ειδικής σκόπευσης)
  • Πάνω από 15.500 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • Πλήθος εξαρτημάτων όπλων: 156 κάννες, 350 γεμιστήρες, 110 χειροφυλακτήρες, 50 κοντάκια, 45 λαβές, 80 θήκες, 6 σιγαστήρες και άλλα
  • Μαχαίρια, σπαθιά τύπου κατάνα, γιαταγάνια και 30 ξιφολόγχες

Το εργαστήριο κατασκευής φυσιγγίων

Παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε από την εξέλιξη της έρευνας, εντοπίστηκε στη σοφίτα της οικίας πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατασκευής, γόμωσης και αναγόμωσης φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, αποτελούμενο, μεταξύ άλλων, από πλήθος καλύκων, καψυλλίων, βολίδων-βλημάτων, καθώς και συσκευασιών που περιείχαν πυρίτιδα, συνολικού βάρους άνω των 120 κιλών.

Στο σημείο εντοπίστηκαν επίσης συσκευασίες ταχυδρομικών δεμάτων, με επικολλημένες ετικέτες που ανέγραφαν αποστολείς από Γερμανία, Αυστρία και Λετονία. Τα δέματα περιείχαν εξαρτήματα όπλων και παραλήπτης φερόταν η διεύθυνση του ερευνώμενου ακινήτου.

Δευτερεύουσα έρευνα σε διαμέρισμα στην Αθήνα

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους Αττικής, που σχετίζεται με συγγενικό πρόσωπο του απόστρατου. Από την έρευνα δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία.

Η αποστολή των κατασχεθέντων για εργαστηριακή εξέταση, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

 

Πηγή: vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αιτωλοακαρνανία: Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά

Newsroom

Συλλήψεις στο Αιτωλικό για καταδικαστική απόφαση και διατάραξη κοινής ησυχίας

Newsroom

Συλλήψεις στην Αιτωλοακαρνανία για περιβαλλοντική παράβαση και κλοπή

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com