Προ ολίγων ημερών εγκατέλειψε τα εγκόσμια ο καθηγητής θεολόγος και επίτιμος Γυμνασιάρχης Αθανάσιος Κ. Βασιλόπουλος. Μετά την μεταπολίτευση το μήνα Αύγουστο του 1974, ο εκλιπών, διορίστηκε πρόεδρος της κοινότητος για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Μαΐου 1975.
Στις 30 Μαρτίου 1975 διενεργήθηκαν δημοτικές εκλογές και πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος μετά την μεταπολίτευση, εξελέγη ο Δημήτριος (Τάκης) Αραπογιάννης, ο οποίος ανέλαβε το αξίωμα την 1η Ιουνίου 1975.
Ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος ήταν γιος του γιατρού Κωνσταντίνου (Κωστούλα) Βασιλόπουλου , ο οποίος σπούδασε ιατρική και ως ιατρός έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς πολέμους, στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Μικρασιατική εκστρατεία και στον πόλεμο του 1940, συνολικά επί 17 έτη, φτάνοντας μέχρι την Οδησσό της Ρωσίας και τον Σαγγάριο ποταμό της Μικράς Ασίας.
Κατά την διάρκεια της Κατοχής και μετέπειτα πρόσφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες δωρεάν στο χειμαζόμενο λαό του Θέρμου και της ευρύτερης περιοχής. Μεγαλόψυχος όπως ήταν ο γιατρός Κωστούλας Βασιλόπουλος δώρισε στην τότε Κοινότητα Θέρμου το μέρος του οικοπέδου του, όπου σήμερα είναι η μικρή πλατεία των πλατανιών απέναντι από το σπίτι του. Ο Κωνσταντίνος Α. Βασιλόπουλος από το γάμο του με την Όλγα το γένος Μύταλη απέκτησε τα τεκνά : 1) Χρήστο, ο οποίος είναι σήμερα ομότιμος καθηγητής Θεολογίας του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας, 2) τον εκλιπόντα Αθανάσιο ο οποίος ήταν θεολόγος και Γυμνασιάρχης στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση 3) την Εύχαρι .
Όλα αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Θέρμιου συγγραφέα Γιάννη Καρύτσα που αναφέρεται στην ιστορική δημογραφική και κοινωνική ανέλιξη του Θέρμου.
Ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας στην επικήδειο ομιλία του για τον εκλιπόντα Θεολόγο Καθηγητή , επίτιμο Γυμνασιάρχη και πρώτο Πρόεδρο της Κοινότητας στην μεταπολίτευση, ανέφερε πολλά από τα ανωτέρω στοιχεία. Μάλιστα για την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και την μεγάλη προσφορά της οικογένειας του Κωνσταντίνου (Κωστούλα) Αθ. Βασιλόπουλου, Ιατρού, ζήτησε με επιστολή του προς την Επιτροπή Ονοματοδοσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος να ονομαστεί η πλατεία απέναντι την οικία, που ήδη δωρίθηκε προ πολλού στην κοινότητα Θέρμου σε πλατεία «Οικογένειας Κωνσταντινου Αθ. Βασιλόπουλου, Ιατρου».